Ny migrantkrise? 700 ankom på én dag til Grækenland, migranttunneller afsløret i Ungarn

Foto: Migranter forsøger at komme illegalt ind i Ungarn, 2018 (wikicommons, Gémes Sándor/SzomSzed)

700 migranter ankom på kun 24 timer til Grækenland. I Ungarn har myndighederne opdaget to tunneller under grænsen. Italien oplever også rekordtilstrømning.

På en enkelt dag ankom 643 migranter til Grækenland. Dertil kommer 60 migranter, der samme døgn blev reddet i land af den græske kystvagt.

“Tilstrømningen til de græske øer er ikke faldet de seneste uger”, konkluderer Euronews.

700 migranter om dagen bliver til en kvart million om året, hvis tendensen fortsætter.

Migranttunneller

Presset på Europas grænser sker ikke kun fra syd.

Ungarns politi fortæller, at antallet af migranter, der forsøger at komme ind i Europa via det østeuropæiske land, igen er stigende. I sidste uge blev 600 migranter pågrebet, hvilket er syv gange flere sammenlignet med samme uge i 2018.

Ungarns politi har blandt andet fundet to smuglertunneller, der er gravet under landets grænsehegn ved grænsen til Serbien:

“Politiet har fundet to tunneller gravet med hånden. Tunnellerne er uden støttestrukturer, og er derfor livsfarlige for dem, som bruger dem”, fremgår det af en udtalelse fra de ungarske myndigheder ifølge Daily Mail.

Ifølge det ungarske politi rejser mange af migranterne videre gennem EU med retning mod rigere europæiske lande. Dette stemmer overens med ny forskning, der peger på, at migranter bevidst går efter at få så høje sociale ydelser som muligt.

Kraftig øgning i Italien

LÆS OGSÅ:  Interview: "Jo flere indvandrere fra især Afrika og Mellemøsten, jo større problemer."

Antallet af migranter, der ankommer til Italien, er også stigende.

Det hænger muligvis sammen med, at den indvandringskritiske og meget populære politiker Matteo Salvini mistede sin post som indenrigsminister i starten af september.

Samme måned blev nemlig – ifølge FN – den måned i 2019, hvor flest migranter ankom til Italien: 2499.

Italienerne har oplevet voldsomme demografiske ændringer de seneste 20 år. Antallet af udenrigsfødte i Italien er steget fra godt 1 million i 2002 til godt 5 millioner i 2018, ifølge Wikipedia.

EU vil fordele

EU arbejder fortsat på en aftale, der skal sikre mere ligelig fordeling af migranter mellem de europæiske lande.

I november mødtes en af Europas fremmeste fortalere for indvandring, Tysklands kansler Angela Merkel, med andre europæiske ledere i Rom for at drøfte, hvordan man kan få andre EU-lande til at tage flere migranter.

Video: Nedenstående video er angivelig frigivet af det ungarske politi og viser forskellige optagelser af migranter på vej ind i Europa via Ungarn: