Ny motorvejstilslutning i Aabenraa Kommune indviet

De fremmødte politikere, repræsentanter fra Vejdirektoratet og borgere kørte i en stor bus ud på den nye tilslutning som de allerførste, mens borgmester Thomas Andresen holdt en tale. Foto: Kasper Stoof/Aabenraa Kommune

Efter mere end 10 års arbejde – de sidste 10 måneder med anlægsarbejde – kunne Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, endelig åbne den ny motorvejstilslutnings ramper, der kommer til at hedde afkørsel 70a Rødekro.

– Jeg er meget glad og stolt over, at vi i dag indvier denne motorvejstilslutning, som har været undervejs i et godt stykke tid. Der har været en god dialog med samarbejdspartnere hele vejen igennem, og det kan vi alle være stolte over, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

– Samfund, erhvervsliv og kommune får alle gavn af den nye motorvejstilslutning, så det giver i den grad god mening. Den er samtidig forberedt til modulvogntog, som kan transportere mere gods samt styrke den grønne omstilling. Jeg tror hurtigt, vi alle vil få gevinst af den nye motorvejstilslutning, og jeg er glad for, at den nu er åben for trafik.

Udover de nye ramper er der også sket en udvidelse af strækningen ved Bodumvej/Rødekrovej Vest ved rampekrydsene, der tager hensyn til blandt andet de blødere trafikanter. Her er der nemlig blevet etableret en cykelsti på begge sider af broen og cykelbaner henover broen. Tæt ved anlægget er der desuden anlagt en ny samkørselsplads.

– Det glæder mig i den grad, at vi nu har fået åbnet tilslutningen. Det er en fin helhed med både samkørselsplads, cykelsti og rundkørsel tæt på tilslutningen. Det er en visionær løsning, der er god for både borgere, erhvervsliv og pendlere, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Leyh Petersen.

Mens den nye motorvejstilslutning kommer til at hedde afkørsel 70a Rødekro, så skifter den nuværende afkørsel 70 Aabenraa N navn til afkørsel 70b Aabenraa N, hvor der tidligere på året blev åbnet for den nye shunt – en bane, der leder trafikken fra syd uden om rundkørslen og direkte ind på vejen mod Aabenraa.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb