NYD DET DANSKE SOMMERVEJR OG ADOPTER ET NYT FAMILIEMEDLEM

Hen over sommeren rejser omkring 2,6 millioner danskere eller 45% af befolkningen til udlandet*. Det går ud over dyrene på internater rundt omkring i Danmark. Dyreværnet mærker tydeligt rejselysten og antallet af adopterede kæledyr i juni er markant færre end selv før corona.

Sommerferien er i fuld gang, og Dyreværnets værelser bugner med skønne kæledyr, der er klar til adoption og kommer derfor med en opfordring til danskerne: ”Kom ud og se vores helt fantastiske dyr, som bare venter på at blive en del af din familie” siger direktør for Dyreværnet Henrik Knaack.

Det er ikke kun hunde, hvis højeste ønske er at finde et nyt hjem, men også katte, kaniner, chinchillaer og øvrige søde gnavere.

Det er optimalt, når man vil adoptere et af Dyreværnets dyr, at dyret har tid til trygt og roligt at lære rutinerne i huset, lære hvor det hører til og bor. På denne måde er de mere rolige og afslappede i deres hjem, når ferien er slut, og hverdagen begynder.

Maria Rønde Jakobsen, som er internats chef hos Dyreværnet, fortæller om udviklingen ”Adoptioner boomede under covid-19, og vi havde regnet med, at adoptionsmønstrene igen ville blive som før corona, hvor mange brugte sommerferien på at få et nyt familiemedlem til at falde godt til i familien. Vi har rigtig mange skønne dyr, men vi mangler gode familier” og fortsætter ”Det er frustrerende, at vi ikke kan hjælpe flere dyr hurtigere. Værelserne hos Dyreværnet er fyldt op og ventelisten med dyr som skal indleveres er lang, og vi skal bruge kvalificerede adoptionsfamilier til de dyr vi har, før vi kan hjælpe de næste”.

LÆS OGSÅ:  Når man sover så godt, at man snorker lidt... bare lidt

”Det har været et forår og en sommer med utrolig mange dyreværnssager. Dyrene vi hjælper fra disse sager, er typisk længere tid på internatet, fordi de skal have mere hjælp for at komme godt fra start i deres nye liv” slutter Maria Rønde Jakobsen.

Dyrene, der bor på Dyreværnets internater i Rødovre og Kolding, har en begivenhedsrig hverdag, skønne kølige værelser, ’sommer-is’ bestående af hundemad frosset ned i en Kong (bidelegetøj der fyldes med godter), masser af kærlige hænder og skyggefulde ture i skoven med de skønne frivillige og dyrepasserne. Men de savner dig!