Nye Borgerlige-politiker omringet af indvandrere under debat

Ved en debat ifm. det nyligt afholdte skolevalg blev landsnæstformand for Nye Borgerliges Ungdom, Malte Larsen, torsdag omringet af en gruppe indvandrere. Episoden fandt sted i Ringsted Kongrescenter.

Malte Larsen fortæller i et facebook-opslag om, hvordan han følte sig både intimideret og fysisk chikaneret. Indvandrerne stjal Malte Larsens flyers, hvori hans politiske materiale var trykt.

Mette Frederiksen beder Folketinget tage afstand fra “angreb” – men ikke denne gang

Danske politikere tager ofte offentligt afstand fra – og fordømmer – selv ganske banale episoder, når de går ud over indvandrerpolitkere.

Det så vi blandt andet tidligere på måneden, hvor statsminister Mette Frederiksen bad Folketinget tage afstand, fra det hun kaldte et “helt uhørt racistisk angreb” på folketingsmedlem, Sikandar Siddique.

Siddique var blevet udsat for tilråb under en demonstration foran Christiansborg.

Statsministeren har dog ikke fundet det passende at fordømme det racistiske angreb på politikeren fra Nye Borgerlige. I stedet valgte Mette Frederiksen i går, at skrive en hyldest til sit eget parti på sin facebook-side i anledning af Socialdemokratiets 150-års jubilæum.

24NYT bringer her Malte Larsens facebook-opslag i sin helhed:

Fysisk chikaneret af stor gruppe indvandrerdrenge til skolevalgsdebat

Jeg deltog i går i skolevalgets sidste og største debat i Ringsted Kongrescenter, som endte med at blive en mildt sagt meget ubehagelig oplevelse.
Forud for debatten havde hvert parti en bod med politiske flyers, bolcher osv. for at snakke politik med eleverne.
I begyndelsen gik det fint. Interesserede elever fik en flyer og en snak om Nye Borgerliges politik. Men inden længe kom en større gruppe indvandrerdrenge hen til min bod, som tydeligvis havde en anden agenda – nemlig at chikanere og intimidere mig.
I starten omringede de min bod fra alle led og kanter og stillede en masse åndssvage spørgsmål såsom ”hvorfor synes du jeg skal hjem?”, ”hvorfor hader du islam?” og ”hvad har du imod min hudfarve?”, som jeg efter bedste evne forsøgte at afværge på sagligt vis.
Det udviklede sig dog hurtigt, og efter 5-10 minutter begyndte indvandrerdrengene at råbe grove ukvemsord ad mig, og kom hen og tog mine flyers – som jeg har brugt tid og penge på at få produceret – og krøllede dem/rev dem i stykker lige foran mig.
Da jeg forsøgte at slå ned på det og håndtere den meget ubehagelige situation, begyndte de at blive mere fysisk intimiderende og kaste fysiske genstande fra andre boder efter mig. Der var endvidere en række indvandrerdrenge, som konstant gik ind i min bod og prøvede at stille sig tæt bag mig, mens nogen endda forsøgte at sætte klistermærker på min ryg.
Selvom jeg i begyndelsen tænkte, at jeg selv måtte håndtere situationen, måtte jeg erkende, at det var umuligt. Jeg fortalte derfor en af de tilstedeværende SSP-medarbejdere (eller lignende) om problemet, så nogen kunne få styr på indvandrerdrengene. Hjælp fik jeg dog ikke. Efter en SSP-medarbejder (eller lignende) havde stået ved min bod i tre minutter, hvorefter indvandrerdrengene gik væk, smuttede SSP-medarbejderen også, og chikanen fortsatte derefter.
Det var således med en følelse af afmagt og frustration, jeg bagefter skulle gå på scenen for at debattere. Her gik jeg hen til min kammerat og meddebattør fra Dansk Folkeparti, Mathias Stockfleth Petersen, som fortalte, at han også var blevet udsat for chikane af indvandrerdrenge ved sin bod.
Kort forud for debatten fik vi at vide, at lærerne og organisatorerne var meget kede af det, vi var blevet udsat for, og at de ville tage en alvorlig snak med de pågældende elever og sikre, at de nu ville opføre sig ordentligt, og chikanen i hvert fald ville stoppe.
Dog skulle vi ikke langt ind i debatten, før de begyndte at buhe højlydt, når Mathias (fra DF) og jeg havde ordet. Under hele debatten blev det aldrig påtalt, at eleverne skulle være stille og respektere demokratiet. Hverken debattens moderator, organisatorerne eller lærerne gjorde noget for at stoppe problemet.
Det var derfor med en meget ærgerlig og modløs fornemmelse i kroppen, at jeg i går afsluttede Skolevalget.
Udover at det var enormt ubehageligt for mig, saboterede det mine muligheder for at komme i kontakt med eleverne om mine politiske budskaber forud for debatten, og buh-råbene ødelagde dele af debatten for os debattører og de elever, der oprigtigt var interesseret i vores synspunkter.
Heldigvis er jeg er en relativt robust person med stor politisk gejst og vilje. Derfor slår det mig ikke ud. Men havde det været en ny og mere usikker debattør, ville en sådan episode med sikkerhed ødelægge vedkommendes mod på at stå frem med sine politiske synspunkter nogensinde igen.
Jeg håber, at Skolevalget fremover vil sætte større fokus på dette fuldstændig uacceptable problem og indskærpe nogle basale retningslinjer om passende opførsel for eleverne.
Hvis ikke skolerne kan garantere, at unge og debattører, hvoraf en stor del aldrig har stået i en debat før, ikke bliver fysisk forulempet og angrebet i forbindelse med debatterne, så er det ikke forsvarligt at sende personer ud til dem – eller i det hele taget afholde dem. Det kan ikke være rigtigt, at engagerede unge mennesker, der tager ud på skolerne for at diskutere politik, bliver mødt med fysisk chikane pga. deres politiske holdninger.
Del gerne.”