Nyt corana-hotspot

Østjyllands Politi opretter et fjerde hotspot.

Østjyllands Politi opretter fra søndag kl. 08.00 hotspot på Saksild Strand øst for Odder, efter at der lørdag har været stor sammenstimlen af mennesker.

”Det gode vejr har fået mange mennesker til vandet, og vi har desværre oplevet alt for mange mennesker, der har ligget alt for tæt på Saksild Strand i løbet af lørdag. For at mindske risikoen for smittespredning opretter vi derfor nu et hotspot på stedet”, siger politiinspektør Martin Løye.

Området vil blive tydeligt markeret med skilte, der gør folk opmærksomme på, at de befinder sig i et område, hvor politiet har mulighed for at oprette opholdsforbud, hvis der fortsat er så mange samlet, at det kan udgøre en særlig smitterisiko.

 

Fjerde hotspot i politikredsen

Hotspottet er det fjerde i østjyllands politikreds, der er oprettet i forbindelse med det gode vejr.

I alt er der hotspots i følgende fire områder:

  • Den Permanente
  • Bellevue
  • ”Den spanske trappe” ved Immervad
  • Saksild Strand

Ved alle hotspots vil der være ekstra tilsyn, men Østjyllands Politi patruljerer rundt i hele kredsen og holder øje med steder, hvor der er mange mennesker.

Erfaringsmæssigt giver det gode vejr risiko for, at mange stimler sammen på de mest populære områder, og Østjyllands Politi opfordrer derfor til, at man finder alternative løsninger.

”Den sidste tid har vi desværre set en markant stigning i smitten med coronavirus, og vi vil derfor kraftigt appellere til, at folk tager det her alvorligt. Hold jer fra de steder, hvor der er mange i forvejen eller bliv hjemme i haven. Vi har et fælles ansvar for, at der ikke spredes yderligere smitte”, siger Martin Løye.

LÆS OGSÅ:  Coronakrisen gav metalindustrien et dyk i forårssalget

Østjyllands Politi vil løbende holde øje og oprette flere hotspots, hvis det bliver nødvendigt.