Nyt familienetværk åbner snart i Dronninglund

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Dronninglund, som starter op den 29. september. Netværket er et partnerskab mellem Dronninglund Kirke og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Dronninglund er det 25. netværk. Det første netværk startede for fire år siden i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som fx ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom.

Det er tanken bag Familienetværket Dronninglund, som starter op onsdag den 29. september. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og drives i partnerskab mellem Dronninglund Kirke og Blå Kors Danmark.

Merete Knudsen, der er projektleder for det nye familienetværk, håber, at netværket bliver taget godt imod i Dronninglund og omegn.

“Vi vil gerne give håb og livsmod til de børn og voksne, som kommer i familienetværket. De skal opleve, at de er en del af et meningsfuldt fællesskab, hvor der er tid til, at man kan være sammen og være en del af noget sammen med andre. At få lov til at grine sammen, lege sammen og spise sammen. Det er det vigtigste. Jeg glæder mig personligt selv rigtig meget til at bruge tid sammen med familierne,” siger Merete Knudsen, som tidligere har arbejdet i KFUM’s Sociale Arbejde.

Fællesskab og hygge for børn og voksne 

Familienetværket mødes onsdag i ulige uger kl. 16.30-19.00 i Sognegården på Rævdalsvej 5 i Dronninglund.

Til hver samling vil der være plads til sjov og hygge og også kreative aktiviteter for både børn og voksne. Engang imellem vil der også være fokus på særlige temaer som hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, velvære og sundhed.

LÆS OGSÅ:  Nyt familienetværk åbner snart i Silkeborg

“Familienetværket er et sted, man kan komme og være med i en slags klub. På samme måde, som hvis man går til idræt. Her kan man være sig selv og få et pusterum fra de udfordringer, man måske tumler lidt med i hverdagen. Jeg håber, at mange af børnene vil opleve at få nye legekammerater, og at de voksne kan få nogle rigtig gode snakke over en kop kaffe,” siger Merete Knudsen.

Hver torsdag kl. 9-11 har man derudover også mulighed for at snakke med projektleder Merete Knudsen, som har kontortid i Sognegården.

Mangler frivillige i familienetværket 

Familienetværket i Dronninglund er det 25. partnerskab i rækken mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det første parnerskab blev etableret i januar 2017.

“Vi har rigtig gode erfaringer med, at den her særlige konstellation med vores familienetværk kan række ud til mange udsatte mennesker i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, derfor er vi meget glade for det nye partnerskab med Dronninglund Kirke, som giver os mulighed for at hjælpe sårbare familier og enlige i Dronninglund og omegn,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Forud for opstarten af Familienetværket Dronninglund vil der torsdag den 2. september kl. 18.30 være et uformelt informationsmøde i Sognegården, hvor man kan høre om mulighederne for at blive frivillig i netværket.

“Vi håber, der er nogen, som måske har lyst til at lege og lave aktiviteter med børnene og de unge og hjælpe med praktiske opgaver som at dække bord eller rydde op efter fællesspisning, lave kaffe eller måske køre en familie, som ikke selv har mulighed for transport,” siger projektleder Merete Knudsen.

LÆS OGSÅ:  Nyt familienetværk åbner snart i Silkeborg