Nyt i sag om 55 hundehvalpe fra Polen

Store bøder for ulovlig import og erhvervsmæssig handel med hundehvalpe. To mænd og én kvinde fra Fyn blev i sidste uge dømt i en sag om ulovlig import og salg af minimum 55 hundehvalpe fra Polen.

Mandag den 3. februar 2020 blev der afsagt dom ved retten i Odense i en stor sag om erhvervsmæssig handel af hundehvalpe. Sagen drejer sig om ulovlig import af minimum 55 hundehvalpe af racen Engelsk Bulldog og Fransk Bulldog. Hvalpene er blevet importeret fra Polen til Danmark med henblik på videresalg, uden at de dømte havde de nødvendige tilladelser til at drive erhvervsmæssig hundehandel.

I alt er to mænd og én kvinde dømt i sagen. Yderligere er én kvinde frifundet. De to mænd er dømt til at betale en bøde på henholdsvis 100.000 kroner og 80.000 kroner. Den dømte kvinde skal betale en bøde på 60.000 kroner. Retten har ved bødefastsættelsen navnlig lagt vægt på antallet af hvalpe, der er importeret uden registrering som importør og efterfølgende solgt uden tilladelse.

Sagen og de mange komplekse forhold har betydet et større efterforskningsmæssigt arbejde, forklarer anklagerfuldmægtig Karen Lykke Jensen: ”Sagen har taget tid at efterforske, fordi vi har skulle identificere en lang række købere, vidner, salgsannoncer og de 55 hundehvalpe, som stammer fra flere forskellige kuld. Det har været centralt for os at skabe et tydeligt helhedsbillede og knytte disse mange forhold til de sigtede personer, for dermed at kunne bevise det omfang og den systematik, som der har været i den ulovlige import og efterfølgende ulovlige erhvervsmæssige handel med hvalpene.”

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvorfor svulmer Weichselfloden? 

Selvom de minimum 55 hundehvalpe er ulovligt importeret i landet, er de ikke blevet konfiskeret, men forbliver ved deres nye ejere.

Fyns Politi tager forbehold for, at sagen kan ankes frem til den 17. februar 2020.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)