Nyt samarbejde skal styrke dansk forsvarsindustri i Frankrig

DI Forsvar og sikkerhed har i dag underskrevet en fælles erklæring om strategisk partnerskab om forsvarsindustri med den danske ambassade i Paris. Forsvarsattaché Prins Joachim repræsenterede ambassaden ved underskrivelsen af erklæringen i Industriens Hus i København.

Forsvarsattaché, brigadegeneral prins Joachim og direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed. Foto: DI

DI Forsvar og sikkerhed er Danmarks brancheforening for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien. Baggrunden for partnerskabet mellem ambassaden og DI Forsvar og sikkerhed er ønsket om et nyt og forstærket samarbejde mellem Danmark og Frankrig på forsvarsindustriområdet og dermed også ønsket om at øge den danske forsvarsindustris eksport til Frankrig. Ifølge DI Forsvar og sikkerhed er eksportmulighederne betydelige.

Europæisk og transatlantisk samarbejde har aldrig været vigtigere, og med regeringens forsvarsindustrielle strategi er der skabt nye rammer for et tættere samarbejde indenfor forsvarsindustrien.

– I en tid hvor der er brug for at styrke forsvar, sikkerhed og sammenhold i Europa, er det mig en stor glæde som forsvarsattaché, at bidrage til at styrke et strategisk samarbejde mellem Danmark og Frankrig og ikke mindst mellem de to landes forsvarsindustri, siger forsvarsattaché, brigadegeneral Prins Joachim.

Formålet med aftalen er først og fremmest at følge op på det succesfulde forsvarseksportfremstød sidste år i Paris, hvor der blev indgået konkrete aftaler om ordrer mellem dansk og fransk forsvarsindustri. Dernæst at styrke det strategiske og materielmæssige samarbejde mellem Danmark og Frankrig, ikke mindst mellem dansk og fransk forsvarsindustri.

LÆS OGSÅ:  Da en teenagepige satte Frankrig på den anden ende

– Det er en meget stor glæde, at ambassaden deler den danske forsvarsindustris ønske om at styrke samarbejdet med fransk forsvar og franske forsvarsvirksomheder. I lyset af den sikkerhedspolitiske situation, er det er jo helt oplagt, at det strategiske samarbejde styrkes mellem de europæiske landes industrier. Vi ved, fra fremstødet sidste år, at der er store muligheder for danske virksomheder i styrket samarbejde med Frankrig, siger direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)