Nytårsbabyer: Over 392,000 børn på verdensplan bliver født nytårsdag

I Danmark kommer 162 babyer til verden nytårsdag, ifølge UNICEFs beregninger.

“Begyndelsen af et nyt år giver muligheden for at reflektere over vores håb og drømme – ikke kun for fremtiden, men også for dem der kommer efter os,” siger generalsekretær i UNICEF Danmark, Karen Hækkerup.

Den første baby kommer sandsynligvis til verden i Fiji, og den sidste nytårsbaby ser dagens lys i USA. Globalt set kommer halvdelen af 2020’s første babyer til verden i disse otte lande:

  1. Indien — 67.385
  2. Kina — 46.299
  3. Nigeria — 26.039
  4. Pakistan — 16.787
  5. Indonesien — 13.020
  6. USA — 10.452
  7. Den Demokratiske Republik Congo — 10.247
  8. Ethiopien — 8.493

Hvert år fejrer UNICEF babyer, der bliver født på nytårsdag. Men for millioner af nyfødte i hele verden er deres fødselsdag ikke kun fyldt med glæde. I 2018 døde 2,5 millioner nyfødte babyer i løbet af den første måned. De fleste af dem døde af årsager, der kunne være forhindret – det gælder for tidlig fødsel, komplikationer under fødslen og infektioner.

I løbet af de sidste tre årtier har verden set en utrolig fremgang, når det kommer til børns overlevelse – bl.a. er antallet af børn der dør før deres fem års fødselsdag halveret. Men fremgangen halter på området nyfødte børn. Babyer der døde i løbet af den første måned af deres liv udgjorde 47 procent af alle børn, der døde, før de fyldte fem år.

LÆS OGSÅ:  Red Barnet og Middelfart Sparekasse indgår toårigt partnerskab

UNICEFs Every Child Alive kampagne opfordrer til øjeblikkelig investering i sundhedspersonale med den rigtige træning, for at sikre at alle mødre og babyer er I sikre hænder.

“For mange mødre og børn får ikke den rigtige behandling, og det har forfærdelige konsekvenser,” siger Karen Hækkerup.

”Vi arbejder for, at millioner af børn overlever deres første dag på jorden, og lever lange og gode liv. Men det starter med, at et par sikre, kyndige hænder tager imod dem. Det fortjener alle verdens børn,” afslutter Karen Hækkerup.