Offentlige chefer bliver ved med at rage til sig

Direktøren i Socialstyrelsen, Birgitte Anker, og to andre chefer har fået bonusser på over 200.000 kr. Udbetalingerne skete få måneder efter det kom frem, at den tidligere sagsbehandler Britta Nielsen ifølge anklagerne har udnyttet huller i kontrolsystemerne til at franarre styrelsen 117 mio. kr. Det skriver Børsen.

Listen over lignende chefbelønninger på et tvivlsomt grundlag er lang.

Ti chefer, som var tilknyttet Skats skandaleramte EFI-projekt, der måtte skrottes og har efterladt en regning på over 1 mia. kr., fik hver bonus på mellem 50.000 og 100.000 kr.

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet har overskredet budgettet med over 1 mia., men alligevel er der givet 11 lederbonusser.

Selvom it-systemet Fælles Medicinkort blev forsinket og dyrere end planlagt fik cheferne bonusser på op til 88.000 kr.

Departementschefer har muligheden for “i særlige tilfælde” at annullere en bonus til en leder, og det kan være svært at forstå, at svindelsagen i Socialstyrelsen eller budgetoverskridelser i milliardklassen ikke kvalificerer som “særlige tilfælde”.

En undersøgelse blandt 99 offentlige institutioner viser i øvrigt, at den mest brugte bonus er engangsvederlag, hvor der ikke på forhånd er opstillet klare mål.

Kommentarer