Også Danmark bør sættes under demokratisk administration

Til manges lettelse, og især til Marlene Winds lettelse, fik EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, for nylig understreget, at en ny udvidelse af EU ikke må lede til en slækkelse af kravene til demokrati, retsstat og korruptionsbekæmpelse.

Vi kommer til at levere mere og andet end skruer, mursten og søm, når f.eks. Ukraine skal genopbygges. Ligesom under den finansielle krise, hvor EU og IMF overtog ansvaret for økonomierne i Grækenland, Irland og Portugal i en periode for at få landene på ret køl, kan en håndholdt demokrati- og retsstatsopbygning meget vel blive ikke bare nødvendig, men i særdeleshed også en ønskværdig konsekvens af en hurtig udvidelse. Ikke mindst for landene selv”, siger Marlene Wind, der er professor på statskundskab og iCourts på juridisk fakultet ved Københavns Universitet samt rådgiver for EUs udenrigschef, til Berlingske.

24NYT: Selv om Danmark i Marlene Winds selvforståelse er en retsstat, er der omfattende evidens for, at retssikkerheden her i landet har særdeles trange kår, og at korruptionen er omfattende. Det kan Marlene Wind læse mere om her og her. Marlene Wind burde derfor feje for egen danske dør, før hun fejer for andre landes.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)