Opdatering på branden i Studstrup

Brandvæsnet arbejder fortsat på at slukke branden i en silo på Studstrupværket, og det forventes, at der i perioder vil komme en del røg i løbet af lørdagen.

Slukningsarbejdet foregår ved, at der bliver kørt store bunker at træpiller ud fra siloen, hvorefter de brændende piller bliver slukket udenfor. Det vil formentligt afstedkomme nogle bølger af røg.

Da vindretningen løbende ændrer sig, vil røgen kunne give lugtgener i store dele af Østjylland.
Det er dog på nuværende tidspunkt ikke sundhedsmyndighedernes vurdering, at det udgør en sundhedsrisiko.

Helt generelt er det sundhedsmyndighedernes anbefaling, at man ikke opholder sig i kraftig røg.
Borgere med hjertekar- og lungesygdomme anbefales særligt at undgå kraftig røg, da det kan forværre deres tilstand.

 

Holder løbende øje med udviklingen

Gårsdagens anbefalinger for særligt udsatte borgere i Løgten, Skødstrup, Studstrup og Hjortshøj om at finde et andet sted at opholde sig, var baseret på vindretningen og røgens indhold af sodpartikler. Da vinden og udbredelsen af røgen p.t. ikke rammer de områder, kan borgere i risikogruppen for øjeblikket opholde sig der igen.

Myndighederne holder løbende øje med situationen, bl.a. vindretning og røgudvikling, og vil komme med nye anbefalinger, hvis der opstår en særlig risiko i bestemte områder.

Bliver man generet af røgen, så søg indenfor og luk vinduer og døre og sluk for ventilationen.
Får man sygdomssymptomer efter at have været i røgen, så kontakt egen læge eller vagtlægen.

LÆS OGSÅ:  BREAKING: Mor og to små børn omkommet

 

Følg med i myndighedernes kommunikation

Borgere som føler sig generet af røg, opfordres til løbende at følge med i myndighedernes kommunikation om branden, da der kan komme nye anbefalinger afhængigt af brandens udvikling.

Hvis det som fredag bliver nødvendigt at bede alle borgerne i et område om at gå indenfor, vil der blive udsendt en beredskabsmeddelelse, og sirenerne i området vil blive tændt.