OPERATION BARBAROSSA 22. JUNI 1941


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

På denne dag for 83 år siden indledte Tyskland en alt ødelæggende militær indmarch i Sovjetunionen. 2. verdenskrig var dog begyndt allerede 1. september 1939 med Tysklands angreb på Polen.

På samme dag, den 22. juni 1941, der var Europa bortset fra de neutrale lande Sverige, Schweiz, Portugal og Spanien under et besat af tyske tropper. Danmark med fra den 9. april 1940.

England stod alene i sommeren 1941. Tusinder af englændere var døde under de tyske bombardementer af de engelske byer, men Churchill holdt modet oppe på sit folk, selv om han kun kunne love blod, sved og tårer.

USA forsynede England med våben det år, men først den 7. december 1941, med Japans angreb på Pearl Harbor, var amerikanerne officielt i krig mod aksen Japan-Italien-Tyskland plus øvrige lydstater som eksempelvis Rumænien.

For 40 år siden levede min ven, Unterscharführer der Waffen SS, Jørgen Valdemar Franklin Simonsen. Han var Regiment Westland-soldat, som var en del af division Wiking. De frivillige ikke-etnisk tyske SS-soldaters enhed. Jeg arbejdede for ham i hans gartneri her på Fyn i min studietid.

Han forbandede krigen, og hvad den førte med sig. Men anså kommunismen som en trussel. Det havde han ret i. Han meldte sig længe før Frikorps Danmark blev etableret. Det skete først ved hærens og Folketingets meddelelse fra 1941. Simonsen afstod fra at deltage i aktionen mod de danske jøder i oktober 1943, og fik kvartersarrest af samme årsag. Som han sagde, var han gået i krig mod kommunismen, ikke mod jødiske landsmænd.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Et udvidet DNA-register er en ægte win-win

Angrebet på Sovjetunionen var en af verdenshistoriens største fejltagelser. Millioner døde, hele nationer, inklusive Tyskland, blev lagt i ruiner, og jødeudryddelsen blev en af de sorteste pletter på menneskehedens historie.

I dag er det lykkedes politikerne at udsætte europæerne for lige så store udfordringer som dengang. Det med den snigende islamiske erobring af vores hjemmebane, med antisemitismen, med en krig østpå på de gamle slagmarker fra 2. verdenskrig, og den venstre-fascisme i Europa, som har afløst den modsatrettede højre-fascisme, verden oplevede for 83 år siden.

Menneskeheden er dybest set ikke blevet klogere, nu er pendulet blot svunget mod ekstrem marxisme, politisk korrekthed og globalisme.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)