Opkvalificering af ufaglærte er et S-illusionsnummer

Torsdag vedtog et politisk flertal regeringens forslag om at give ca. 26.000 arbejdsløse adgang til at uddanne sig til 110 procent dagpenge, skriver Berlingske. Liberal Alliance valgte sammen med de Konservative og Nye Borgerlige at stå uden for aftalen om opkvalificering.

Den liberale tænketank CEPOS mener ikke, at Socialdemokratiets opkvalificeringsudspil er økonomisk velbegrundet, og at det vil reducere antallet af fuldtidsbeskæftigede på arbejdsmarkedet.

LA kalder opkvalificeringsreformen en hån mod de mennesker med et lavtlønsarbejde, der risikerer at skulle se på folk, der får mere ud af at efteruddanne sig på dagpenge.

24NYT: Det er ikke for ingenting, at Danmark af Klods-Hans-typernes fædreland. Her mener politikerne, at det er klogt at træffe beslutninger på tværs af faglige indspark og imod den bedste videnskab. Politik i Danmark handler derfor udelukkende om letkøbte meninger på Facebook og Twitter samt hurtige point for uigennemtænkte indgreb, der skal vise handlekraft.

Det er nemlig blår i øjnene på befolkningen, når Socialdemokratiet påstår, at de mange ufaglærte på overførselsindkomst er én stor arbejdskraftreserve, som kan hentes ind på arbejdsmarkedet og sikre vækst og velfærdsstat. Det kan du læse mere om her.

Socialdemokratiets opkvalificeringsreform handler ganske enkelt om, at skatteydernes penge skal bruges til at videreføre det absurde socialdemokratiske aktiveringscirkus og hente nye vælgere i den røde opkvalificeringsindustri samt blandt de ledige, som fremover får lov til at loppe sig på 110 procent af dagpengene. Det vil give flere stemmer og sikre genvalg ved det næste folketingsvalg.