Opsummering om politiaktion på skole i Helsingør

Nordsjællands Politi modtog tirsdag morgen klokken 09.01 en anonym telefonisk anmeldelse om, at der befandt sig en studerende bevæbnet med en pistol på HF & VUC Nordsjælland i Helsingør, hvilket fik politiet til at rykke talstærkt ud.

Anmelderen nævnte et fornavn på en kvindelig studerende, og da der var tre kvinder tilmeldt skolen med det fornavn, gik politiet straks i gang med at lede efter dem. To af disse kvinder blev kort efter anmeldelsen anholdt af politiet på selve skolen, mens den tredje kvinde senere blev anholdt på sin bopæl i Kokkedal.

De tre kvinder blev efterfølgende afhørt af Nordsjællands Politi, inden de igen blev løsladt, idet efterforskningen ikke pegede i retning af, at nogen af dem havde været bevæbnet.

Intet fundet på skolen
I løbet af formiddagen blev skolen blandt andet undersøgt med sprængstofhunde, hvor der ikke blev fundet noget af politimæssig interesse.

– Vi tager selvfølgelig sådan en anmeldelse meget seriøst, og derfor var vi til stede med det helt store beredskab. Der blev dog ikke fundet våben, og jeg vil i den forbindelse gerne slå fast, at der ikke på noget tidspunkt har været en farlig situation på skolen, selvom det naturligvis har set voldsomt ud, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi.

Den fremadrettede efterforskning
Da hverken afhøringerne af de tre kvinder eller undersøgelsen af skolen indikerer, at der reelt har været tale om en bevæbnet person på skolen, efterforsker Nordsjællands Politi nu videre i sagen.

LÆS OGSÅ:  Mistænkelige udenlandske asfaltarbejdere

– Vi efterforsker dagens hændelse i flere retninger, og en af de retninger er, hvorvidt der er tale om en falsk anmeldelse. Det er dog alt for tidligt i efterforskningen til, at vi kan konkludere noget, slutter Carsten Spliid.

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.