Ordblindemessen er tilbage efter et års coronapause og retter et vigtigt fokus mod ordblindhed hos børn, unge og voksne. Gæsterne kan blive klogere på it og hjælpemidler og høre spændende oplæg og paneldebatter om livet som ordblind.
”En verden af ord”. Sådan er overskriften og det vigtige budskab til Ordblindemessen, som mandag den 4. oktober sætter ordblindhed på dagsordenen. Messen retter nemlig netop søgelyset mod de tilbud og den hjælp, der er til ordblinde, så de også kan tage del i ordenes verden. Det gælder uanset, om de går i skole, er under uddannelse, i arbejde eller uden job.
Ordblindemessen samler kompetencer og viden fra mange aktører og er et tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune, UC Syd, AOF, Ordblindeforeningen, SOSU Esbjerg og Rybners, og det betyder, at messen kommer omkring mange perspektiver af livet som ordblind.
Ordblindemessen henvender sig til både børn, unge og voksne ordblinde og er også relevant for andre, der privat eller professionelt har interesse for ordblindhed. På messen kan gæsterne besøge standene og blive klogere på de mange muligheder for hjælpemidler inden for it og undervisning, og de kan tale med børn, unge og voksne, som selv er ordblinde.
”Ordblind og hvad så?” er titlen på den ordblinde entertainer Kenneth Bauns foredrag, der også byder på trylleri, mens ordblindementor Christian Bock i sit oplæg fortæller om, hvordan man med it-hjælpemidler som ordblind kan klare sig på lige fod med andre. I paneldebatten ”Mit liv som ordblind” kan gæsterne stille spørgsmål og høre andre fortælle om deres hverdag som ordblinde. I Børnehjørnet kan børnene tage en pause undervejs og prøve kræfter med forskellige lege, spil og trylleri.
Ordblindemessen finder sted på UC Syds Store Torv mandag den 4. oktober kl. 13.30-18.00. Arrangementet er gratis, og deltagere kan tilmelde sig online på http://kortlink.dk/2c8kz, hvor messens program også kan ses, eller ved at ringe eller sende en sms til Kristina Stengaard på tlf. 30 52 26 31.