Orwell i Styrelsen for Robuste Investeringer


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Det nye system til ejendomsvurderinger, der skulle have været fuldt digitalt, er så fyldt med fejl, at alle ejendomsvurderinger skal tjekkes manuelt. Indtil videre har Skat derfor gennemført 140.000 manuelle kontroller på de 146.000 vurderinger, som Vurderingsstyrelsen har udsendt. Ofte skal der foretages en manuel kontrol flere gange på samme ejendom.

Eksperter kalder antallet af manuelle behandlinger rystende og en gigantisk falliterklæring, men underdirektør Claus Houmann, Vurderingsstyrelsen, siger, at de manuelle kontroller er en fornuftig investering, der på sigt skal gøre systemet mere robust.

Hvilket får en til at tænke på George Orwell, der som bekendt opfandt ordet Newspeak (nysprog) i fremtidsromanen “1984”. Hovedpersonen i denne roman er ansat i Ministeriet for Sandhed, hvor hans arbejde består i at forfalske historien. Hensigten er at regulere borgernes tanker gennem manipulation af sproget ved at udslette ordenes egentlige betydning, indtil ingen længere kan beskrive verden meningsfyldt. Alle negative udtryk og associationer er fjernet, så der til sidst kun findes positive ord. I Newspeak hedder det hemmelige politi, der står for tortur og bortførelser, således ”Ministry of Love og politiske fangelejre hedder ”joy camps.

Med Orwells”1984” in mente mangler det kun, at skatteministeren ændrer Vurderingsstyrelsens navn til ”Styrelsen for Robuste Investeringer”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)