SINDSYGT! Så mange gav Sverige opholdstilladelse til i 2018

Foto: George Hodan

Sverige tager fortsat imod et enormt højt antal udlændinge.

Sverige får brug for at bygge en by lidt større en Aalborg for at kunne få boliger og infrastruktur til alle de mennesker, landet gav opholdstilladelse i 2018. Sidste år fik 132.696 nemlig opholdstilladelse i den selvudnævnte humanitære supermagt.

Ud af disse var 25.144 asylansøgerer og 44.844 fik opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring. Det viser tal fra det svenske Migrationsverk. Det kræver mange boliger, børnehaver, skoler, læger og tandlæger, tolke og socialrådgivere, politibetjente m.v.

Dertil kommer selvfølgelig den enorme opgave med at integrere de mange nye indbyggere i det svenske samfund. Og det går i forvejen ikke for godt med det. De svenske ghettoer, de såkaldte “utanförskaper”, vokser således fortsat i både størrelse og antal. Der bor i dag svimlende 500.000 mennesker i disse områder, der er præget af høj arbejdsløshed, kriminalitet og radikale religiøse.

Ifølge ekspert i terrorisme, Magnus Ranstorp, fra den svenske Forsvarshøjskole er Islamisk Stats propagandamateriale meget udbredt i de store svenske ghettoer, og “det har været med til at øge rekrutteringen af islamistiske sympatisører i de store ghetto-områder i Sverige,” siger han ifølge DR.

Den danske regering lovede tilbage i 2017 at indføre grænsekontrol imod Sverige, såfremt svenskerne ikke fik vendt udviklingen.

Og noget tyder på, at dette ikke er lykkedes.

I 2018 blev der således skuddræbt hele 44 personer i Sverige, det højeste antal nogensinde. Og så sent som d. 27. december blev seks mænd sigtet i Stockholm for støtte til Islamisk Stat og planer om et enormt terrorengreb.

LÆS OGSÅ:  Belgiens uroligheder under VM i fodbold: Et symbol på indvandringspolitikkens fallit

En ledende ekspert i Stockholms politi siger om niveauet af kriminalitet og brugen af skydevåben: Det minder om en form for krigstilstand.