Overvejer du fertilitetsbehandling? Så læs mere her!

Ufrivillig barnløshed er desværre et stigende problem for mange mennesker i dag. Det kan føles som et tabu ikke at kunne få børn naturligt, og det kan derfor være svært at tage stilling til, om man har lyst til hjælp hos en fertilitetsklinik. Læs med her og bliv klogere på, hvad en fertilitetsklinik kan hjælpe med.

Ikke kun for par

I medierne bliver der oftest skrevet om barnløse par, hvor enten manden eller kvinden er ude af stand til at få børn. Her kan en fertilitetsklinik da også både hjælpe med at undersøge årsagen til barnløshed hos begge parter og med at gøre kvinden gravid. Men fertilitetsbehandling er ikke kun til par, der ikke kan få børn. Klinikkerne kan også hjælpe singlekvinder, der ønsker at få barn alene, og lesbiske par. Du kan, hos en fertilitetsklinik, få hjælp til:

  • Insemination
  • Reagensglasbefrugtning
  • Testisbiopsi – undersøgelse af mandens evne til at få børn
  • Ægdonation – både hvis du vil donere æg eller hvis du har brug for at modtage æg
  • Frysebehandling af æg

Der er altså en lang række muligheder inden for fertilitetsbehandling, som kan være relevante for dig. Hvis du stadig er i tvivl, om det kan hjælpe dig, så tag kontakt til en klinik.

Hvad skal man være opmærksom på?

For mange er ønsket om at få børn altoverskyggende – og så kan de få risici og ulemper ved fertilitetsbehandlingen være ligegyldige. At få børn er et af livets største og mest betydningsfulde beslutninger, så set i det lys betyder utilpashed og humørsvingninger undervejs i en hormonbehandling og en risiko for tvillinger eller trillinger ingenting. Det er dog vigtigt stadig at være opmærksom på, hvad behandlingen indebærer, inden du eller din partner går ind til det. Tøv derfor ikke med at spørge grundigt ind til behandlingsformen hos en klinik, inden du beslutter dig.