Paradigmeskiftet obstrueres i stor stil

Flygtninge skal rejse hjem, når det er muligt, og knap 1.000 somaliere har mistet deres opholdstilladelse. Alligevel mener Dansk Flygtningehjælp og advokater, at ingen eller ganske få somaliere vil blive tvangshjemsendt. Det skriver Berlingske.

I 2017 og 2018 har knap 1.000 somaliere mistet deres opholdsgrundlag med inddragelse eller afslag på forlængelse af asyl eller som familiesammenførte.

Udlændingeretsadvokat Niels-Erik Hansen, der er advokat for flere somaliere, vurderer, at de alle sammen får lov til at blive i Danmark.

Både formanden for Foreningen af Udlændingeretsadvokater, Jytte Lindgaard, og asylchefen hos Dansk Flygtningehjælp, Eva Singer, mener, at kun få bliver tvangshjemsendt.

DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen peger på, at ”advokaterne og Dansk Flygtningehjælp har gjort det til en karrierevej at obstruere en stram udlændingepolitik”.

De hjælper aktivt somalierne med at klage til Udlændingenævnet, Flygtningenævnet, Den Europæiske Menneskeretsdomstol eller til FN, hvor Danmark har tiltrådt seks konventioner. Der er et hav af klagemuligheder, og afgørelser tager flere år.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Kommentarer