Denne paragraf fritager voldtægtsforbrydere for straf – Verdens mest sindssyge lov?

Det muslimske land, Jordan, ser nu ud til at have taget et stort skridt hen imod, hvad der må betegnes som helt basale kvinderettigheder. 

Det jordanske parlament har nemlig først på måneden vedtaget at ophæve en lov, som gjorde voldtægtsforbrydere straffri, såfremt de giftede sig med deres ofre efter voldtægten. I både Marokko, Tunesien og Egypten har man fjernet samme lov.

Det skriver MEMRI. Mediet understreger, at det er en signifikant forbedring at kvinders rettigheder i Jordan, hvor menneskerettighedsorganisationer i de senere år har arbejdet hårdt for at forbedre kvinders forhold.

Den omtalte lovændring er endda blevet anbefalet af selveste Kong Abdallah II af Jordan.

Løsningen på voldtægtssager er ægteskab

Langt fra alle var dog tilhængere af at ændre loven, der var kendt som “§308”. Det gjaldt især de mere konservative muslimske politikere, som dominerer i det jordanske Underhus. De mente til gengæld, at ægteskab er den rette måde at håndtere voldtægtssager på, fordi man på den måde “bevarer kvindes ære”, skriver MEMRI.

En lang række andre fremtrædende personer, heriblandt nuværende og tidligere ministre, har udtrykt begejstring for beslutningen.

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Di kan dele artiklen ved at klikke nedenfor.