Pensionskunder strømmer til grønne investeringer

Adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt peger på, at det kan gøre en forskel, når mange investerer bæredygtigt. Foto: Frederikke Heiberg.

Topdanmark Livsforsikring introducerede i 2020 Formålspension, hvor der er taget ekstra hensyn til klima, miljø, sociale forhold og god selskabsledelse i alle investeringerne. Derfor investeres der ikke i fx fossil energi som olie, kul og naturgas.

Som noget unikt i markedet målretter man derudover en del af opsparingen i et selvvalgt tema, kaldet ’formål’, inden for enten teknologi, danske investeringer, grøn omstilling eller et bredt udvalg af globale aktier. Det mest populære valg er ’Grøn Omstilling’, som er målrettet virksomheder inden for grønne energiløsninger som solceller og vindmøller.

”Formålspension er til dem med ekstra høje krav til den verden, vi er en del af, og som vi skal give videre den næste generation. Derfor lægger investeringerne øget vægt på ansvarlig virksomhedsdrift til gavn for mennesker, miljø og klima. Samtidig har vi en ambition om at gøre pension mere nærværende ved at tilbyde fire valgmuligheder i stedet for én standardløsning. Vi kan se, det virker, for flere kunder vælger at tage aktivt stilling til, hvordan de vil spare op,” siger adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt.

40 pct. af kunderne har valgt formålet ’Grøn omstilling’, hvilket gør det til det p.t mest populære af de fire valgmuligheder. Herefter kommer ’Teknologisk udvikling’ med 28 pct. af kunderne, hvor der investeres i bæredygtige teknologiselskaber.

LÆS OGSÅ:  "Du får ingen pension!"

Gode afkast på bæredygtighed
Udover mere bæredygtige investeringer er det afgørende for Topdanmark at kunne give kunderne mulighed for at investere mere bæredygtigt og samtidig få et godt afkast til pensionen, understreger Vivian Weis Byrholt.

I 2020 fik kunder i Formålspension op til 15,6 pct. i afkast afhængig af investeringsvalg og hvor lang tid, de har til pension. Det er blandt de absolut bedste afkast i pensionsmarkedet. Kunderne har taget godt imod Formålspension, som har rundet 1,4 mia. kr. i samlet opsparing og 4000 kunder.

”Kunderne strømmer til Formålspension, og det er overvældende, at vi har rundet 1,4 mia. kr. efter et år med corona, hvor de fleste havde meget andet at tænke på end pension. Jeg tror, det er, fordi vi er lykkedes med at gøre det enkelt at investere mere bæredygtigt og samtidig få direkte indflydelse på, hvordan en del af opsparingen skal investeres. Vi forventer fremover en markant vækst i Formålspension, efterhånden som vi får tilbudt det til flere kunder via vores rådgivning,” siger Vivian Weis Byrholt.

Kunder med en markedsrentepension i Topdanmark kan gratis skifte til Formålspension, ligesom Formålspension bliver tilbudt til nye kunder. Topdanmark har som mål, at ca. 20 pct. af de samlede pensionsinvesteringer skal være grønne i 2030.

*De opgivne afkast er med middel risiko og 15 år til pension.