Vermund: Tvivl om Holocaust hører ikke hjemme i NB – Ekskluderer medlem omgående

Det er ikke første gang, at personer med ekstreme holdninger dukker op i etablerede partier.

I 2002 opstillede Det Radikale Venstre f.eks. Sharin Khankan som folketingskandidat. Hun gjorde sig bemærket ved at stemme imod en resolution under overskriften “Nej til Sharia-lovgivning”.

Men partierne har forskellige måder at reagere på, hvad angår ekstreme synspunkter. Da Khankan stemte imod “Nej til Sharia-lovgivning-resolutionen”, forblev hun medlem af Det Radikale venstre. Hun meldte sig dog selv ud af partiet efter fem års medlemskab.

I Nye Borgerlige slår man til gengæld hårdt ned, når det drejer sig om ekstremistiske holdninger i partiet.

Tvivler på antallet af Holocaust-ofre – UD!

Jesper Hassel Hansen har indtil i dag været medlem af Nye Borgerlige. Men i går kom det frem, via den venstreradikale side, Redox, at samme person tvivler på det officielle antal af ofre under Holocaust.

LÆS OGSÅ:  THULESEN DAHL: JEG ER ENIG MED VERMUND

Derudover har Hassel Hansen været medlem af Defence League.

Nye Borgerlige har reageret prompte med øjeblikkelig eksklusion.

24NYT har spurgt Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, om Hassel Hansens tilhøresforhold til partiet og hans holdninger omkring Holocaust:

– Kan du bekræfte at Jesper Hassel Hansen er medlem af Nye Borgerlige?

Pernille Vermund: Jesper Hassel Hansen har været medlem af Nye Borgerlige. Han blev ekskluderet, da det blev hovedbestyrelsen bekendt, at han havde holdninger, der ikke stemte overens med Nye Borgerliges værdigrundlag.

– Hvad er din kommentar til, at Jesper Hassel Hansen sætter spørgsmålstegn ved antallet af ofre for Holocaust?

Pernille Vermund: Nazisternes udryddelse af 6 millioner jøder er veldokumenteret. Det kan man ikke historisk stille spørgsmålstegn ved. De, der benægter holocaust finder vi blandt fundamentalistiske ledere i de muslimske lande og blandt neonazister i Europa og USA. Det er ikke en opfattelse, som er forenelig med at være medlem af Nye Borgerlige.

– Jesper Hassel Hansen siger i øvrigt, at; ” Jeg ser de der Defence League-organisationer som en pendant til Nye Borgerlige og alle mulige andre højrefløjspartier og -grupperinger.”  Hvad tænker du om den sammenligning?

LÆS OGSÅ:  Leder: Farvel til Europas jøder? Det jødiske mindretal skrumper hastigt

Pernille Vermund:  Jeg kender ikke Defence-league, men jeg kender Nye Borgerlige. Vi står på et solidt fundament i det danske folkestyre, vi støtter demokrati, ligebehandling for loven, retsstatens principper og landenes ret til national selvbestemmelse.

– Har NB været bekendt med Jesper Hassel Hansens holdninger?

Pernille Vermund:  Nej, ikke før Redox skrev om det i går.

– Vil Nye Borgerlige ekskludere Jesper Hassel Hansen?

Pernille Vermund:  Ja, han er ekskluderet. Det blev besluttet i går og effektueret i dag.

…………..

Hvad mener du? Er det en fornuftig beslutning, når Nye Borgerlige slår så hårdt ned over for medlemmer, som giver udtryk for de meninger, Hassel Hansen har?

Du kan kommentere i feltet nedenfor. Del gerne artiklen på facebook.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb