Pilrådden statsadministration i dyb tillidskrise

I kølvandet på en perlerække af skandaler såsom skandalen om aktieudbytteskat samt svindel med skattekroner i først Socialstyrelsen og senest Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse foreslår Venstre en kulegravning af mulig svindel i staten. Det skriver Jyllands-Posten.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) bør indkalde til forhandlinger om, hvordan politikerne på Christiansborg kan sikre, at befolkningens tillid til det offentlige ikke kuldsejler.

Konkret foreslår Venstre, at en “hurtigt arbejdende arbejdsgruppe” skal kortlægge kontrollen med borgernes skattekroner. Den skal i udgangspunktet kulegrave alle styrelser og ministerier, gennemføre stikprøvekontroller og komme med anbefalinger til, hvordan eventuelle problemer kan udbedres.

24NYT: Danskerne er i disse år vidner til en stribe chokerende sager om svindel og svigt i staten. Det kan derfor ikke undre, at borgernes tillid til myndighedernes forvaltning af velfærdssamfundet er helt i bund.

Ordentlighed og ansvarsfølelse burde gennemsyre offentlige organisationer fra top til bund, men systemet er pilråddent, grådigt og korrupt. Der er derfor al mulig grund til at gennemføre en større kulegravning af statsadministrationen og afdække ulovlige forhold, idet man må gå ud fra, at der sidder en Britta Nielsen i ethvert ministerium og styrelse.