Poliltiet gør som indbrudstyve

I denne uge får beboerne i en række villakvarterer i Syd- og Sønderjyllands Politikreds en håndsrækning, når det gælder om at forebygge indbrud.

Sikringsrådgivere fra Syd- og Sønderjyllands Politi tager nemlig tyvens briller på og kigger på udvalgte villakvarterer mellem klokken 17.00 og 21.00.

Her vil de have øje for huse, der er åbenlyse indbrudsemner. Og ejeren får så en løbeseddel og en brochure ”Hvor mørk er din hverdag?” i postkassen.

Løbesedlen fortæller, at politiet har kigget forbi, og brochuren giver samtidig ti gode råd om, hvordan indbrudssikringen kan blive bedre.

Nyttig julegave 
Hvis sikringsrådgiveren synes, at et hus trænger til en sikringsmæssig opmuntring, har politiet efterladt et gratis tænd/sluk-ur.

Syd Energi (SE) har nemlig igen i år i forbindelse med kampagnen sponseret 200 ure til huse, der trænger.

Sikringsrådgiverne kommer forbi i eftermiddags- og aftentimerne, fordi det er i dette tidsrum, at der statistisk set er størst risiko for indbrud i december.

– Heldigvis er antallet af indbrud dalet med hele 35 procent de seneste år. Og mange indbrud kan undgås med god sikring af bygningen og aktive nabohjælpere, der passer på kvarteret, understreger specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

I årets første 11 måneder blev der således begået 1.825 indbrud i private beboelser i politikredsen, mens det tilsvarende tal i 2013 lå på 2.835.

Får man ikke selv besøg af en sikringsrådgiver, er det forholdsvist enkelt selv at teste, om ens bolig kan virke tillokkende på en indbrudstyv.

LÆS OGSÅ:  20-årig mand slået i hovedet med en totenschlæger - flere personer anholdt

– Stil dig udenfor dit hjem og spørg dig selv: Vil det være nemt at bryde ind? Og at komme ud igen med tyvekosterne? Fungerer stuen som et udstillingsvindue, hvor man får et godt overblik over, om der er en fladskærm, en ipad eller en dyr lampe man hurtigt kan tage med sig? spørger Chr. Østergård, der samtidig peger på det nyttige i, at man får låst stiger, værktøj og andet udstyr inde, så det ikke kan bruges til at gøre det nemmere at være indbrudstyv.