Politidirektør kalder på ansvarlighed

Fyns Politi er klar til at hjælpe med at overholde de nye restriktioner for Odense Kommune på baggrund af udviklingen i smitten med Covid19. Samtidig opfordrer politidirektør Arne Gram til, at vi alle genfinder de gode vaner fra foråret.

”Selv om selve bekendtgørelsen om restriktionerne af praktiske årsager først kan komme til at gælde fra midnat, natten til onsdag, så vil jeg meget kraftigt opfordre til, at vi alle tager dem i brug med det samme. Vi står i en meget alvorlig situation, der kalder på stor fælles ansvarlighed,” siger Fyns Politis politidirektør Arne Gram.

Restriktionerne, som vil være gældende frem til den 22. september i hele Odense Kommune er som følger:

• Forsamlingsforbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer
• Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil begrænses til kl. 24.00 med virkning fra d. 9. september 2020
• Odense Kommune undtages fra den planlagte udvidelse af den tilpassede Superligaordning til andre idrætsarrangementer.

Fyns Politi har den forgange weekend haft særligt fokus på nattelivet i Odense, og det vil foreløbig fortsætte hen over den kommende weekend, hvor der forventeligt vil være mange unge i byen på grund af studiestarten rundt på de mange uddannelsesinstitutioner i Odense.

”Med det høje smittetal, er det helt nødvendigt, vi allesammen gør noget ekstra for at undgå, smitten spreder sig yderligere. Det handler i virkeligheden om, at vi genfinder de gode vaner fra foråret: Følg anbefalingerne om at holde afstand i det offentlige rum, brug rigelig med sprit eller vask hænderne hyppigt, overvej om man kan tage de offentlige transportmidler uden for myldretiden eller måske finde anden transport – og så i øvrigt lave flest mulige aktiviteter udendørs,” siger Arne Gram.

LÆS OGSÅ:  Tyskland har stadig lukket for turister og grænsehandel, men kontrollen ændres

Fyns Politi vil hen over den kommende weekend have en særlig indsats i forhold til nattelivet, både i forhold til de nye restriktioner, men også i forhold til musik til ulempe, nu hvor byen igen lukker ned fra klokken 24.

”Som i den forgangne weekend vil vi være synligt til stede i nattelivet, hvor vi forhåbentlig med en god dialog kan hjælpe med at regler og anbefalinger bliver fulgt. Bødeblokken vil være med i lommen, og vi er klar til at bruge den, men vi håber ikke det bliver nødvendigt,” siger Arne Gram.