Politiet advarer mod falske billetter i omløb

Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.

Hvert år møder mange glade og feststemte borgere op til landets udsolgte koncerter og festivaler, blot for at konstatere at deres billet er ugyldig. Typisk fordi de har købt billetten af privatperson, der har videresolgt den samme billet flere gange.

Politiet har i øjeblikket også flere sager, hvor der er solgt billetter, hvor sælgeren har fået penge, men køberen har aldrig fået nogle billetter.

Derfor skal du læse følgende tre gode råd, inden du køber festivalbilletter af en privatperson:

  • Sørg for, at der er samme navn på billetten, Mobile Pay-kontoen og på den person, som du skriver med online (fx på Facebook el. DBA).
  • Undgå at lave et opslag, hvor du søger billetter fx på festival-siden på Facebook. Så gør du dig nemlig synlig og sårbar overfor potentielle svindlere. Tag i stedet direkte kontakt til sælger og bed om et fysisk møde.
  • Roskilde Festivalen eller anden billetudbyder tilbyder hjælp til at overdrage billetter mellem private borgere. Det er den sikreste måde at handle en billet til udsolgte arrangementer – både for køber og sælger!

Både Roskilde Festival og politiet håber, at folk ikke bliver snydt i forbindelse med køb af billet.

Kommentarer