Politiet advarer mod import af ulovlige knive

I årets første fire måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget hele 96 anmeldelser om import af ulovlige våben, blandt andet knive.

Den ulovlige import bliver opdaget i forbindelse med kontrol af post og pakker i Københavns Lufthavn.

52 af sagerne drejer sig om såkaldte halsknive – en kniv i en skede, som ved hjælp af et bånd hænges om halsen eller skulderen. Og på denne måde kan kniven trækkes med én hånd.

Det er ifølge knivloven ulovligt at anskaffe våbnet, være i besiddelse af det, bære det samt anvende våbnet. Og straffen for at erhverve en halskniv er således 3.000 kroner i bøde.

Ved ikke at det er ulovligt
Det er primært yngre mænd, som køber halsknive. Og de er slet ikke opmærksomme på, at det er ulovligt blot at være i besiddelse af våbnet.

– Ofte er der tale om, at de unge kender kniven fra computerspillet Counter-Strike. De vil så gerne have kniven i virkeligheden, uden at drømme om at tage den med i det offentlige rum. Og de er slet ikke klar over, at man kan blive straffet for blot at have anskaffet våbnet, oplyser politikommissær Torben Kloster fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der i stedet anbefaler de unge at nøjes med at se på våbnet på computerskærmen