Politiet advarer: Pas på dit hjem i den vintermørke juletid

Det er ikke alle, der bruger julemåneden på at hygge indendørs med familie og venner. Der er desværre nogen, som hellere vil luske rundt udenfor i ly af vintermørket og leder efter et godt hus at lave indbrud i. Derfor har Fyns Politi netop nu en målrettet og styrket indsats mod indbrud, som vil fortsætte hele december måned.

-Jeg kan desværre ikke afsløre i detaljer, hvad indsatsen går ud på, men jeg kan sige, at vi som en del af indsatsen holder et yderst vågens øje med personer, som vi kender rigtig godt for netop indbrudstyveri, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Fyns Politi.

Tag dine forholdsregler
Han opfordrer borgerne til selv at tage en række forholdsregler for at undgå indbrud i den mørke tid, hvor rigtig mange også rejser væk fra deres hjem på juleferie.

LÆS OGSÅ:  Truede politibetjente med kniv, fik peberspray og mistede bevidstheden

-Vi ved, at det er en rigtig god ide at benytte nabohjælp. En opmærksom nabo er indbrudstyvens værste fjende. Lusker der nogen rundt i området, man ikke har set før, så tag kontakt til dem og spørg, om der er noget man kan hjælpe med. Det kan faktisk være nok til at skræmme tyven væk, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen. Han understreger, at oplever man et indbrud i gang, der er i gang, så ring omgående til politiet frem for selv at gribe ind.

Politiets gode råd
Politiet har en række gode råd til, hvordan man kan beskytte sit hjem mod ubudne gæster:

  • Aftal nabohjælp – læs mere på www.nabohjælp.dk
  • Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne.
  • Få naboerne til at parkere i indkørslen, tømme postkassen eller bruge din skraldespand, så det ser ud som om, der er nogen hjemme.
  • Lad lyset og/eller radioen være tændt – brug tænd og sluk-ur.
  • Lad være med at rydde op og tage opvasken. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme.
  • Hils på fremmede på vejen og i opgangen. Der er ikke noget, der skræmmer en tyv væk som nysgerrige naboer. Tyve kan ikke lide at blive set.
LÆS OGSÅ:  Politiet med meddelelse om Emile Meng-drabet

-Det er ret simple råd, som ikke kræver store investeringer, men blot omtanke. Det handler sig om at kunne sætte sig i den kriminelles sted – tænke som tyven, om du vil. Derfor er et af rådene også netop at se fremmede i nabolaget i øjnene og sige hej. Så ved tyven, han er set af et muligt vidne, siger Sten Sørensen.

Gør det svært at komme ud
Det er også en god ide, hvis yderdøre i hjemmet er forsynede med gode låse. Tyven skal ikke kun ind i huset – han skal også ud, og kan hjemmets døre ikke umiddelbart åbnes, gør det tyvens arbejde vanskeligt.

Hvis man kommer hjem til et hus, hvor der har været indbrud, er det afgørende ikke at røre ved noget – og altså heller ikke rydde op – før politiet har været der. De ting, tyven har rørt ved, kan give politiet vigtige spor i form af fingeraftryk eller DNA, som kan være med til at opklare sagen og sende tyven i fængsel.

LÆS OGSÅ:  Mand fundet død efter husbrand

Indbrud – hvad gør jeg
Hvis du har haft indbrud i dit hjem, eller du har opdaget et indbrud hos din nabo, så ring til politiet på 114.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb