Site icon 24NYT

Politiet advarer om særlig form for snyd i julen

Arkivbillede.

Travlheden er til at føle på i mange virksomheder i denne tid.

Det gælder om at få bund i mange af bunkerne, inden julefreden sænker sig.

Og netop fordi der kan være ekstraordinært travlt i for eksempel bogholderiet, kan kriminelle forsøge at bedrage virksomheden for store beløb via internettet. Forbryderne hacker sig ind i firmaets mailsystem og kan på denne måde sende troværdige, falske instrukser i direktørens navn.

Direktørsnyd

Bedrageriet kendes også som CEO-fraud eller Business Email Compromise (BEC) – IT-kriminalitet, hvor antallet af anmeldelser stiger.

De kriminelle har ofte kendskab til, hvornår direktøren er på ferie eller på rejse. Og ved at efterligne chefens mails i form og indhold samt understrege i klare vendinger, at der er tale om en akut opgave, kan medarbejderne blive narret til at tro, at instruksen er god nok.

Falske fakturaer

Svindlen finder sted ved hjælp af

Hold fast i procedurerne

– Og nu da juleferien står for døren, er risikoen for direktørsnyd større. Så derfor er det vigtigt, at medarbejderne er klar over risikoen for CEO-fraud, at procedurerne for overførsler er opdateret i virksomheden – og ikke mindst, at de bliver fulgt til punkt og prikke, understreger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Gode råd

Her er en række gode råd til at imødegå CEO-fraud eller Business Email Compromise (BEC).

Andre gode råd

I jule- og nytårsdagene står mange arbejdspladser gabende tomme uden opsyn i en længere periode, og det er et slaraffenland for jule-indbrudstyve, der kan arbejde i fred og ro.

Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi til, at alle virksomheder og institutioner giver indbrudssikringen et ekstra tjek inden højtiden.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!