Politiet beder om hjælp til at finde omrejsende kriminelle

Onsdag formiddag brød gerningsmænd ind hos en ældre dame i Birkelse i Vendsyssel, hvorfra de stjal hendes tegnebog, der indeholdt diverse kort, herunder et dankort.

Dankortet blev efterfølgende anvendt til hævninger i diverse pengeautomater i Aabybro, Brønderslev og Skive, ligesom det er brugt til indkøb af tøj i flere tøjforretninger.

Omrejsende kriminelle fra Østeuropa

Nordjyllands Politi frigiver nu overvågningsbilleder af gerningsmændene fra Sport24 i Hjørring, hvor de indfandt sig i går.

Lederen af politiets efterforskning, Sune Myrup, oplyser, at Nordjyllands Politi har mistanke til, at gerningsmændene er omrejsende kriminelle fra Østeuropa.

”Og derfor modtager vi gerne oplysninger fra campingpladser og restaurationsbranchen, hvis man har haft de afbildede personer boende som gæster,” pointerer Sune Myrup, der i næste åndedrag understreger, at politiet har efterforsket ganske massivt mod de her gerningsmænd.

”Men det er desværre ikke lykkedes at identificere dem eller lokalisere det sted, hvor de overnatter. Det er derfor, at vi nu vælger at frigive overvågningsbillederne”, siger Sune Myrup, der håber, at offentligheden bidrager med oplysninger, der hjælper med sagens opklaring.

Samme metode

I den pågældende sag, hvor den ældre kvinde havde indbrud og fik stjålet bl.a. sit dankort, var man kommet ind via åbne døre eller vinduer.

”I den seneste periode har vi desværre set en del af den her type indbrud, hvor gerningsmændene skaffer sig adgang via åbentstående vinduer og døre, så vi vil gerne opfordre til, at man husker at lukke og låse døre og vinduer – også når man laver havearbejde eller lignende,” fortæller Sune Myrup.

LÆS OGSÅ:  Vidner søges til voldeligt overfald

Har man oplysninger om de mistænkte personer, skal man straks kontakte Nordjyllands Politi på telefon: 114.

 

Gerningsmand A

 

Gerningsmand B