Politiet efterforsker ikke anklager om hvidvask

Hvidvasksekretariatet under National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK, drukner i mange underretninger fra bankerne om mistænkelige transaktioner og adfærd, men anmeldelserne får lov til at ligge i flere år uden at blive behandlet, skriver Børsen.

”Udfordringen er, at de underretninger, bankerne sender til Hvidvasksekretariatet i dag er langt mere omfattende og sofistikerede end tidligere, mens politiets systemer ikke er gearet til at håndtere den stigende kompleksitet.

Der er for 68 mia. kr. uopdaget kriminalitet, men sagerne ligger i årevis, fordi mængden af indberetninger ikke står mål med de 40 årsværk, der arbejder i Hvidvasksekretariatet under NSK. Mængden af årlige underretninger er så stor, at de ikke længere kan gennemgås manuelt.

’Politikerne bør prioritere det her område, og det koster dem ingenting. Det er lidt som fart kontrol. Det kan jo godt betale sig at sætte kameraet op, for de skal nok tjene sig selv ind igen. Derfor er det svært at forstå undskyldninger for, at sager bare ligger lang tid’, siger bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)