Politiet efterlyser gerningsmænd til groft klimahærværk

Mellem fredag og tirsdag har midtbyen i Hjørring flere steder været udsat for groft hærværk. Og nu frigiver politiet signalementer af to formodede gerningsmænd til hærværket.

”Vi ser med alvor på disse sager, og vi efterforsker bredt. Vi har blandt andet været på gerningsstederne og foretaget undersøgelser samt sikret flere spor,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Michael Karstenskov, der tilføjer, at man også kigger forskellige overvågningsbilleder igennem.

Klimatossers propaganda

Ukendte gerningsmænd har flere steder i Hjørring skrevet – med malerrulle i en udstrækning på 10 meter med sort maling – skrevet ord som ”Grådighed, Husk empati, Please listen to Greta Thunberg og Prætentiøst ragelse”.

”Vi har lige nu modtaget tre anmeldelser, men vi har kendskab til flere steder – både offentlige og private,” siger politikommissær Michael Karstenskov.

Anmeld det!

Politikommissæren tilføjer: ”Men vi er afhængige af, at borgerne anmelder det, da hærværk er såkaldt betinget offentlig påtalt.”Udtrykket ”betinget offentligt påtalt” betyder, at politiet først påbegynder en efterforskning, hvis en forurettet anmelder forholdet.

”Vi arbejder ude fra den teori, at det ikke blot er en person, der har kendskab til hærværket – og vi appellerer derfor til personerne, som har været en del af dette, om at melde sig selv til politiet,” forklarer Michael Karstenskov.

Signalement

Der er tale om en efterlysning af en mand og en kvinde, der ifølge vidneforklaringer ser sådan ud:

LÆS OGSÅ:  Politi: Hvem er denne mand?

A: Mand, dansk af udseende, 30-35 år, kropsbygning: fedladen, hårfarve: Kronraget / skaldet, Yderligere kendetegn: skægvækst omkring munden, dog ikke kraftig. Iført: mørk hættetrøje og mørke bukser, medbragte: blå malerspand, malerrulle påsat teleskopstang.

B: kvinde, dansk af udseende, 25-30 år, kropsbygning: almindelig, hudfarve: hvid, hårfarve: lys, hårlængde: mellemlangt, yderligere kendetegn: let krøllet hår, iført: armygrøn jakke/frakke.

Vidner, der måtte have set eller hørt noget, der kan sættes i forbindelse med hærværket – eller måske har en idé om, hvem de to efterlyste kan være, bedes straks kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.