Politiet efterlyser gerningsmand

Der er natten mellem lørdag og søndag i flere tilfælde lyst med grønt laserlys i Sønderborg. Flere biler er blevet belyst, ligesom et fly, der lagde an til landing i Sønderborg Lufthavn, også var tæt på at blive ramt.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen af flere hændelser natten mellem lørdag den 27. marts og søndag den 28. marts i Sønderborg, hvor en eller flere personer har lyst med laser.

Politiet modtog lørdag klokken 23.50 anmeldelse om, at flere biler var blevet belyst med grønt laserlys, når de kørte forbi parkeringspladsen ved havnekajen i Sønderborgs centrum. Også en politibil blev belyst med laserlys.

Søndag den 28. marts klokken 03.00 modtog politiet tilsvarende en anmeldelse om, at en grøn laserstråle var tæt på at ramme et fly, der var ved at lægge an til landing i Sønderborg Lufthavn.

Ifølge pilotens oplysninger kom laserlyset fra Sønderborg-bydelen Ulkebøl.

Brug af laserlys mod for eksempel biler og fly kan være særdeles farligt. Og sådanne hændelser, der forstyrrer sikkerheden, kan under skærpede omstændigheder straffes med fængsel i op til seks år.

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner, der har set nogen affyre laserlys i løbet af natten mellem lørdag og søndag, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen.
De kan kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.