Politiet er med når det ringer ind til nyt skoleår

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår mandag 8. august, strømmer en masse nye små trafikanter ud i trafikken. Dem skal vi tage ekstra hensyn til, og derfor er Københavns Vestegns Politi ude på skolevejene hver morgen i uge 32 og 33.

Skolekontrol

Det skal være sikkert og trygt for børn at cykle eller gå til skole. Så når klokken ringer ind for et nyt hold skolebørn mandag morgen, sætter Københavns Vestegns Politi ind med både lokalpoliti, færdselsbetjente og fotovogne på og omkring skolevejene i alle 11 kommuner i politikredsen.

 

Skolestart = trafikstart

Skolebørnene er mere eller mindre uerfarne og ikke vant til at færdes i trafikken. For dem er skolestart lig med trafikstart, og mange af de helt små skal først lære at begå sig, når de skal til og fra skole.

Vi opfordrer derfor alle trafikanter og særligt bilister til at sætte et godt eksempel og tage ekstra hensyn til de nye og mere usikre små trafikanter på veje, stier og fortove, så alle får en tryg skolestart.

”Vi vil have fokus på trafiksikkerheden på skolevejene og blandt andet holde øje med, om børn har sikkerhedssele på, når de bliver kørt i skole, om mor og far har lagt mobilen fra sig under kørslen, og om hastighederne overholdes,” siger leder i lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Thomas Mejborn, Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ:  Frygt for skoleskyderi i Slagelse

Færdselsindsatsen vedr. skolestart løber fra mandag 8. august og to uger frem.