Politiet med advarsel til borgere

Politiet har nu valgt at udsende en direkte advarsel til borgerne. Det sker efter en række anmeldelse, hvori politiet angiveligt har vurderet, at der eksisterer et klart mønster i forbrydelserne.

Ældre mennesker franarres personlige oplysninger og mister mange penge, når gerningsmænd ringer og udgiver sig for at være fra de danske myndigheder.

For tiden oplever politiet, at særligt ældre mennesker bliver kontaktet af personer, der ringer og udgiver sig for at være fra SKAT, Skifteretten eller Borgerservice.

I flere eksempler ringer gerningspersonen og fortæller, at borgeren skal have penge tilbage i SKAT, og for at få pengene udbetalt til sin konto, skal borgeren oplyse for eksempel sit NemID.

Der er også eksempler på, at gerningspersoner ringer enker op i forbindelse med et nyligt dødsfald og udgiver sig for at være fra Skifteretten eller Borgerservice og spørger i den forbindelse efter borgerens NemID-oplysninger for at kunne oprette en konto i forbindelse med arven.

I begge eksempler bliver borgeren franarret personfølsomme oplysninger og får stjålet mange penge fra sin konto.

Politiet anbefaler:

• Videregiv aldrig dine personlige oplysninger over telefonen, i e-mails, på sms eller på sociale medier.
• SKAT eller offentlige myndigheder i øvrigt vil aldrig ringe og bede dig om at udlevere dit NemID. Hvis du er i tvivl, så ring til myndighedens hovednummer og spørg ind til henvendelsen.
• Fortæl ældre pårørende om disse fup-opkald og videregiv politiets anbefalinger.

LÆS OGSÅ:  Fotos fra Politiet: Hvem er disse personer og hvor bor de?