Politiet nedprioriterer daglige politiopgaver

Politiet gør ikke noget ved næsten hver tredje anmeldelse om indbrud. 29,3 pct. af alle anmeldte indbrud i private hjem, erhverv og i fritidshuse blev henlagt af politiet i 2018, uden at politiet havde indsamlet fingeraftryk, sikret spor af dna eller foretaget andre efterforskningsskridt, skriver Jyllands-Posten.

I alt blev 16.046 anmeldelser henlagt uden efterforskning, viser tal, som Jyllands-Posten har fået adgang til hos Rigsadvokaten.

Hos politiet skal en sag registreres som efterforsket, hvis der f.eks. er lavet en undersøgelse af gerningsstedet. Det kan være sikring af spor som opbrudsmærker, fingeraftryk eller andet.

24NYT: Lad os sige som det er. De daglige politiopgaver såsom efterforskning af indbrud bliver nedprioriteret i stor stil, fordi politiet fokuserer på opgaver, der er et resultat af den muslimske indvandring: grænsekontrol, bevogtningsopgaver, bekæmpelse af indvandrerbander mv. Det er logik for burhøns, at uden muslimsk indvandring ville politiet have ressourcer nok til at tage sig af de banale lovovertrædelser som indbrud, tyverier o. lign.