Politiet øger indsatsen mod gaderæs

Syv bilister står til at miste kørekortet efter politikontroller ved gaderæs-arrangementer i Ishøj og Avedøre i weekenden. Færdselsleder varsler løbende kontroller ved kommende arrangementer hen over sommeren.

Støj, røg, ræs og hjulspin. De såkaldte ’stribe’-arrangementer med motorinteresserede unge skaber trafikfare og utryghed – og de kan vente sig skærpet opmærksomhed af politiets motorkyndige færdselsbetjente.

Allerede i denne weekend satte Københavns Vestegns Politi ind mod gaderæs-arrangementer i industriområder i Ishøj og Avedøre Holme.

I Ishøj udløste det fredag aften en stribe fartsigtelser, som nu medfører bøder, klip og at fire kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, mens to står til at miste det.

Lørdag udløste fartmålinger i Avedøre flere bøder og klip, så nu står syv til en betinget frakendelse, mens fem kommer til at miste kørekortet.

– Der bliver kørt stærkt, og det skaber utryghed, ulempe og fare for både deltagere og beboerne nær områder med ’striber’ – og derfor øger vi vores opmærksomheden ved kommende arrangementer med færdselsindsatser. Jeg vil kraftigt opfordre deltagerne til at holde sig inden for færdselslovens grænser, siger politikommissær Kim Madsen, Københavns Vestegns Politis færdselssektion.

Politikommissæren tilføjer, at fartmålinger igen vil blive en del af politiets indsats, og at det ofte medfører frakendelser af førerretten – ganske som i denne weekend. Her blev der blandt andet målt hastigheder på 151 km/t på en vej til 60 km/t og 128 km/t på en vej til 60 km/t.

Traditionelt har der været såkaldte ’striber’ – dvs. veje, hvor motorinteresserede mødes og blandt andet kører ræs eller væddeløbskørsel – i Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup og Avedøre. Der er ofte tale om arrangementer, som kan flytte sig rundt og arrangeres ret spontant.

Kommentarer