Politiet: Sådan undgår du indbrud i ferien

København Vestegns Politi
København Vestegns Politi

Sol, sommer og ferie er højtid for indbrudstyven – og særligt i disse uger er rigtig mange danskere væk hjemmefra. Men det er muligt at imødegå uønskede gæster og gøre det svært for tyven.

Et øde boligområde og hjem uden beboere er guf for indbrudstyve. Det er åbenstående vinduer og døre også. Sommer er en højtid for tyve, men som borger kan man gøre meget for at skræmme indbrudstyven væk.

For tyven er en sky skabning – han prøver at undgå at blive set, skjuler sig og stikker af, hvis nogen fatter mistanke til ham.

”Årvågne naboer og nabolag, som arbejder sammen og holder øje med hinandens ting, skræmmer tyven væk. Lav aftaler med din nabo og hjælp hinanden”, siger vicepolitiinspektør Søren Rye, Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ:  Fængsel og udvisning

Reagér hvis du ser noget unormalt

Københavns Vestegns Politi kører altid ud til indbrud i private boliger. Er der tale om et igangværende indbrud, rykker politiet straks ud. Er indbruddet overstået, kommer politiet så hurtigt som muligt.

Købehavns Vestegns Politi har skærpet opmærksomheden på indbrudstyve døgnet rundt, og vicepolitiinspektøren opfordrer til, at man straks ringer til politiet, hvis man ser noget mistænkeligt:

”Spotter man en tyv, mistænkelige personer eller biler, som lusker søgende rundt eller ikke plejer at være i området – så ring hurtigt til os. Vær opmærksom på det, som adskiller sig fra normalbilledet”, siger Søren Rye.

Så ser du noget mistænkeligt i dit område, ring enten til politiets servicenummer 114 eller hvis det er akut Alarm 1-1-2.

LÆS OGSÅ:  Hver tiende dansker har rejst på ferie uden forsikring

Giv din bolig et indbrudstjek

Vicepolitiinspektøren opfordrer desuden til, at man giver sit hjem et kritisk eftersyn set med en indbrudstyvs øjne:

”Tjek dine døre og vinduer – er de godt låst og lukket? Kan en tyv stå skjult og arbejde? Kan man se dine værdier udefra? Hvordan ville du lave et indbrud hos dig selv? Find de svage punkter ved din bolig og gør, hvad du kan for at styrke dem”, siger vicepolitiinspektøren.

Du kan også indbrudsteste din bolig online på www.stopindbrud.dk eller få råd og vejledning hos indbrudseksperter hos Københavns Vestegns Politis forebyggende afdeling – telefon 43861448 – samt se de gode råd til hvordan du imødegår indbrud på Københavns Vestegns Politis Facebook:

LÆS OGSÅ:  Tyve fanget på video – hvem er de?

Tilmeld dig nabohjælp her:

Københavns Vestegns Politi
Foto: Københavns Vestegns Politi

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb