Politiet med særlig meddelelse vedr. påstand om seksuelt overgreb på lille pige

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er blevet opmærksom på en sag, der har fået en del bevågenhed på de sociale medier.

Sagen handler om en episode, som er sket i et supermarked i Nakskov i fredags. På Facebook bliver episoden i et opslag beskrevet som, at en mand har begået et seksuelt overfald på en mindreårig pige, og at politiet ikke gør noget ved det.

– I den forbindelse mener vi, at offentligheden har krav på at få at vide, hvad der er op og ned i sagen, inden rygter løber løbsk og personer udstilles til offentlig skue, siger politidirektør Lene Frank.

Politiet blev kontaktet dagen efter episoden af en medarbejder i supermarkedet og moren til en pige. De anmeldte, at pigen var blevet seksuelt forulempet ved en episode sent fredag eftermiddag i supermarkedet i Nakskov. Politiet optog anmeldelsen, og oplyste moren om, at den lokale efterforskningsafdeling i Nakskov ville tage sig af sagen i dag mandag.

Det er helt normal procedure i sager, hvor der ikke umiddelbart er noget akut, som politiet skal tage sig af. Dels blev episoden først anmeldt dagen efter, at den havde fundet sted, og dels var der ikke på anmeldelsestidspunktet en situation, hvor pigen var i fare for, at det ville foregå igen. Det betyder ikke, at politiet ikke har taget henvendelsen alvorligt eller ikke vil efterforske sagen.

Hvad er der egentlig sket?

Manden, som det hele drejer sig om, har i dag selv henvendt sig til politiet, efter at han noget rystet har læst om episoden på Facebook. Hans forklaring er en noget anden, end den moren til pigen har afgivet.

Politiet har her til formiddag bl.a. haft en efterforsker til at se på overvågningsvideoen fra butikken. Det er politiets umiddelbare opfattelse, at man ikke ud fra videoen nøjagtigt kan fastslå, hvad der er sket.

Derfor er politiet nu i gang med at afhøre parterne og eventuelle vidner og indhente andet materiale, der kan være relevant. Først når alle fakta er kommet frem og gennemgået, bliver det muligt for politiet at belyse sagen fyldestgørende.

– Når man følger en sådan sag på Facebook, bliver man bekymret over, at så mange mennesker meget hurtigt danner sig en meget fast mening om, hvad der er foregået alene ud fra den ene parts beskrivelse af hændelsen. En sag har imidlertid som regel mere end en side, og det kan tage lidt tid at få dem alle belyst. Som borger i Danmark kan vi være glade for, at vi bor i en retsstat, hvor det er politiets rolle at efterforske sagerne og domstolenes opgave at dømme, slutter Lene Frank.

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb