Politiet til stede ved udendørs begravelse

Østjyllands Politi var torsdag eftermiddag til stede ved en begravelse på Vestre Kirkegård i Aarhus.

Torsdag kl. 14.00 var der en begravelse på Vestre Kirkegård i Aarhus, hvor mange mennesker ønskede at deltage. Politiet var til stede for at sikre, at begravelsen blev afviklet under de gældende regler, der er blevet skærpet i den seneste udgave af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger. Det fremgår således af bekendtgørelsen, at udendørs begravelser og bisættelser nu er omfattet af et forsamlingsforbud på 200 personer.

Da begravelsen skulle i gang, var det politiets vurdering, at der var flere end 200 personer forsamlet på stedet, og begravelsen blev derfor midlertidigt afbrudt, og en del af de tilstedeværende personer blev bedt om at forlade stedet, så antallet af deltagere blev bragt ned under 200. Flere begyndte at gå fra stedet, men da begravelsen blev genoptaget, vendte mange retur, og begravelsen blev atter afbrudt.

Efter deltagerne for anden gang var blevet bedt om at sprede sig, blev begravelseshandlingen gennemført.

”Politiet vil nu ud fra observationerne fra begravelsen vurdere, om der er grundlag for at foretage sigtelser af deltagerne til begravelsen,” siger politiinspektør Martin Løye.