Politiet tildeler to teenagere dusør efter røveri

Emilie Agesen og Mathias Nordborg modtog tirsdag den 8. juni en dusør fra Nordjyllands Politi i Himmerland for deres snarrådige indsats som vidner til et røveri i 9670 Løgstør.

17-årige Emilie Agesen og 16-årige Mathias Nordborg er til daglig kolleger i et supermarked i 9670 Løgstør, hvor de også begge bor. Fredag den 26. februar i år viste de, at deres samarbejdsevner rækker langt ud over arbejdshverdagen: De blev nemlig vidner til et røveri i ”deres” supermarked, og deres fælles, aktive indsats førte til røverens anholdelse.

Den indsats belønnede Nordjyllands Politi tirsdag den 8. juni med en dusør på 500 kr. og en buket blomster til både Emilie Agesen og Mathias Nordborg.

 

Sådan handlede de

Klokken 14.45 fredag den 26. februar henvendte en maskeret mand sig ved kassen på de to unge menneskers arbejdsplads og sagde noget i retning af: ”Giv mig alle pengene, jeg skal have pengene”. Ekspedienten udleverede kassebeholdningen, hvorefter røveren flygtede.

Men Emilie Agesen og Mathias Nordborg tog kontakt til hinanden og besluttede sig hurtigt for at løbe efter røveren. De fulgte efter manden på afstand og kunne notere sig et signalement af røveren og den personbil, han efterfølgende kørte fra stedet i.

Kort efter ankom den første politipatrulje til stedet. Emilie Agesen og Mathias Nordborg sprang ud foran patruljebilen og videregav deres oplysninger. Patruljen kunne derfor straks søge i den rigtige retning, og efter få minutter var røveren anholdt.

LÆS OGSÅ:  3 mod 1: Udlændinge overfalder 18-årig – politiet beder om hjælp

 

Ros fra politiet og 1½ års fængsel til røveren

Hvad de to unge butiksansatte ikke vidste var, at samme røver havde begået endnu et røveri tidligere samme dag. Det første røveri fandt sted i et supermarked i Hornum kl. 14.30. Her blev ekspedienten bange og gik væk fra kassen, hvorfor røveren forlod butikken uden udbytte.

Efter anholdelsen erkendte den 23-årige røver begge røverierne og blev dagen efter varetægtsfængslet. Han modtog senere en dom på 1 år og 6 måneders fængsel.

”Vi har valgt at uddele dusør til Emilie og Mathias, fordi de handlede så hurtigt og klogt i fællesskab. De tog kontakt til hinanden og fulgte efter røveren, så de kunne gøre sig gode observationer. Det var rigtig dygtigt gjort, og det var ud over, hvad man kan forvente af et vidne. Der er ingen tvivl om, at deres observationer var afgørende for, at vi så hurtigt kunne skride til anholdelse,” roser politikommissær Mikkel Brügmann, efterforskningsleder på Hobro Politistation.

 

De to vidner Emilie Agesen (17 år) og Mathias Nordborg (16 år) modtog tirsdag den 8. juni begge en dusør på 500 kr. og en buket blomster fra Nordjyllands Politi i Himmerland. Dusøren fik de for deres indsats som meget aktive vidner i en røverisag den 26. februar 2021.