Politiet vil ikke efterforske sag mod Enhedslisten-borgmester, der afbrændte dukke af Lars Løkke

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser mod teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen, for at have fremsat trusler mod Lars Løkke Rasmussen. Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet ikke at indlede en efterforskning mod Ninna Hedeager Olsen.

Flere borgere har anmeldt den danske politiker Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, for at have fremsat trusler mod Lars Løkke Rasmussen, medlem af Folketinget og tidligere statsminister, i forbindelse med et Facebookopslag den 23. juni 2020. Opslaget indeholdt blandt andet billeder af en dukke på et bål. Dukken havde et billede af Lars Løkke Rasmussens ansigt som hoved.

Sagen er blevet juridisk vurderet, og Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet ikke at indlede en efterforskning mod Ninna Hedeager Olsen.

Midt- og Vestjyllands Politi har i sin beslutning lagt vægt på, at billederne er fra en sankthansaften, hvor der er tradition for at brænde en ’heks’ på et bål, at det foregik ved et privat arrangement i en have, og at der hverken i billederne eller i Facebookopslagets tekst fremsættes konkrete trusler mod Lars Løkke Rasmussen.
Midt- og Vestjyllands Politi har vurderet, at Ninna Hedeager Olsen ikke har haft forsæt til at fremsætte trusler mod Lars Løkke Rasmussen og derfor ikke ville kunne straffes for forholdet efter straffeloven.

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der har modtaget anmeldelserne, da den have, billederne er taget i, ligger i politikredsens område.