Politikere skal se på sag om regnskabsfusk for 37 millioner kroner

Fuldstændige fiktive projekter for mindst 37 millioner kroner, har givet medarbejderne i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune mulighed for at registrerer i tusindvis af timers overarbejde. Timer som i sidste ende enten kan være udbetalt eller afspadseret. DF kræver revisionsfirmaet Deloitte og intern revision skal undersøge sagen.

Men selvom sagen er grav alvorligt, så vil teknik- og miljøforvaltningen i stedet selv nøjes med at undersøge sagen – og det går ikke, mener man hos Dansk Folkeparti, der derfor får sagen behandlet af Københavns Borgerrepræsentation på det kommende møde den 21. januar.

”Foreløbig har et flertal med den ansvarlige Enhedsliste-borgmester i spidsen haft held til at begrave sagen ved at bede om en intern redegørelse. Men det er jo dybt problematisk. Snyd for 37 mio. kr er jo ikke noget man bare lige selv kigger på. Som jeg har forstået det, så blev borgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø)s forvaltning endda på forhånd advaret i både 2019 og 2020 af Deloitte om, at noget var galt. Hvis det er rigtigt, så går det jo ikke, at den forvaltning, som hun selv er chef for, undersøger om de selv synes, at de har gjort noget galt”, siger Finn Rudaizky, spidskandidat fra DF om årsagen til, at han har bedt Borgerrepræsentationen om at behandle sagen – noget der i første omgang ikke var meningen.

”Det er gået op for mig, at man hverken hos borgmesteren eller forvaltningen har noget ønske om, at eksterne eller andre uafhængige skal se på sagen. Jeg ved ikke, hvad de har at skjule, men forholder det sig som oplyst, så ligner det jo en total skandale, hvor det er meget svært at se hvordan de ansvarlige skal kunne forblive på deres poster”, siger Finn Rudaizky.

Han vil have vendt alle sten og undersøgt sagen til bunds. I dag er der kun udsigt til at få en redegørelse for sagens forløb foretaget af den forvaltning, der har rod i regnskaberne.

”Som minimum skal vi have nogle uvildige, der ikke er forvaltningen selv, til at være med til at undersøge sagen. Jeg ønsker at undersøgelsen laves af Deloitte og kommunens interne revision i fællesskab. De skal gennemgå hvad der er sket i borgmesterens forvaltning”, siger Finn Rudaizky.

”Vi ved, at der er snydt for 37 millioner kroner – og måske løber det op i 52 millioner inden vi er færdige med sagen. Og hvis borgmesteren har vidst alt om det her, så kan hun jo umuligt fortsætte på posten. Så må hun gå af pga denne mulige svindelsag”, siger Finn Rudaizky, der mener, at posten som Teknik- og Miljøborgmester simpelthen er for tung til at overlade til et parti som Enhedslisten.

”De magter jo ikke den opgave. Det har vi set igen og igen. De øvrige partier på rådhuset må udvise noget ansvarlighed ved næste kommunalvalg, så den ikke igen besættes af Enhedslisten”, siger Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti.