Politikontrol ved skolerne i næste uge

I den kommende uge 2 vil skolebørn og forældre møde betjente fra Københavns Vestegns Politi udføre færdselskontroller ved skolerne rundt om på hele Vestegnen. Færdselsleder opfordrer forældre til at tale trafiksikkerhed med børnene og vise særlige hensyn på skolevejene.

For højt fart, lys på biler og cykler, sikkerhedsseler, respekt for skolepatruljernes arbejde, mobiltelefoner og generel trafikadfærd ved skoler står på politiets skema i hele uge 2.

Fra mandag 8. til og med fredag den 12. januar vil Københavns Vestegns Politi som del af en landsdækkende kontrol sætte trafik på skolevejene under lup – og hver dag besøge en lang række skoler i politikredsen.

– Det skal være sikkert for børn og unge at komme til og fra skole, og desværre ser vi en del – også forældre, som kører for hurtigt, ikke får spændt barnet fast eller ser stort på skolepatruljernes anvisninger, siger politikommissær Kim Madsen, leder af Københavns Vestegns Politis færdselsafdeling.

Han opfordrer forældre til, at man bruger lejligheden til at få set børnenes cykel efter, får sat lys på, og taler med dem om trafik og sikkerhed:

– Bilisternes adfærd vil få vores opmærksomhed, men fortæl gerne børnene, at det er vigtigt for deres egen sikkerhed, at de kun går over for grønt, ser sig godt for, har lys på cyklen, ikke taler i håndholdt mobiltelefon i trafikken og i det hele taget passer på sig selv i trafikken, siger færdselslederen.

Københavns Vestegns Politi vil både udføre kontroller med betjente fra lokalpoliti, beredskab, færdselsbetjente og fotovogne.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb