De politiske beslutninger i forbindelse med covid-19-pandemien 2021-22 har kostet meget i offentlige udgifter og menneskelige omkostninger. Man burde derfor foretage en samlet evaluering af, om man nu gjorde det rette, og om ressourcerne blev godt anvendt, og om hvad man eventuelt ville skulle gøre i fremtiden, skriver Peter Kurrild-Klitgaard, der er professor, ph.d., Københavns Universitet, i Berlingske.
”Da Lars Løkke Rasmussen var oppositionspolitiker og klummeskribent ved B.T., skrev han, at ’når Danmark er åbent igen, bør der nedsættes en coronakommission’, og ’der er brug for en hudløst ærlig erfaringsopsamling, som afslører svaghederne i den internationale koordination og kommunikation, de tilsvarende mangler i Danmark og bristerne i vores beredskab’.
Men nu, hvor Løkke Rasmussen er minister i en regering, der ledes af den statsminister, der var øverste ansvarlig for coronapolitikkerne, ønsker hans parti tilsyneladende ikke engang en vurdering af trivselskonsekvenserne for børn, unge og udsatte.
Der kunne ellers være god grund til at blive klogere på, om de dyre politikker overhovedet virkede, og hvad deres omkostninger var. Hvis man ikke vil evaluere egen adfærd, ved man ikke, om man handlede rigtigt – og dermed heller ikke, om man vil skulle gøre noget anderledes i fremtiden”.