Politistation sat i brand og angrebet med sten – fire personer sigtet

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet fire mænd i alderen 19 – 28 år for den 3. august klokken 03.38 i forening at have hældt benzin ind gennem hegnet til Haderslev politistation og antændt væsken, hvorved der skete skader på to parkerede biler i gården samt en tom container.

Den 19-årige erkender forholdet, mens de tre øvrige nægter sig skyldige.

Hærværk
De samme personer er også sigtet for i forening at have begået groft hærværk mod en autoforhandler på Gl. Christiansfeldvej i Haderslev kort før brandstiftelsen.

Hærværket fandt sted kl. 03.30, hvor i alt fem butiksruder blev knust med stenkast, ligesom en personbil fik knust bagruden.

Dette hærværk var en afledningsmanøvre forud for brandstiftelsen for at lokke politiet væk fra politistationen.

Den 28-årige erkender hærværket, mens de tre øvrige nægter sig skyldige.

Kastede sten
To af mændene på henholdsvis 19 og 27 år er desuden sigtet for hærværk mod politistationen torsdag den 2. august om aftenen, hvor der blev kastet sten mod en rude på stationen.

Begge erkender dette forhold.

Endelig er de alle fire sigtet for i forening at have antændt en plasticdunk med benzin på Kestrupvej den 3. august klokken 04.57. Den 19-årige og den 25-årige erkender dette forhold, mens de øvrige nægter sig skyldige.

Hævn
Motivet til brandstiftelsen og hærværket mod politistationen var angiveligt, at gerningsmændene havde set sig sure på politiet. Den 27-årige og den 19-årige blev den 2. august om eftermiddagen standset i en bil, hvor den 27-årige, som var fører af bilen, efterfølgende blev anholdt for flere lovovertrædelser – og det var denne hændelse, gerningsmændene ville hævne.