Polsk mand er kommet alvorligt til skade i forbindelse med anholdelse

Foto: Niclas Jessen

I forbindelse med en anholdelse torsdag aften mistede en polsk mand bevidstheden. Betjente på stedet ydede hjerte-lunge-redning, og den 29-årige mand blev efterfølgende i ambulance kørt til behandling på sygehus.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog torsdag klokken 21.00 anmeldelse om en brand i en kontorbygning i Tjæreborg.

Efter den første patruljes ankomst til stedet overfaldt en 29-årig polsk mand en polititjenestemand og slog ham kortvarigt bevidstløs.

Den 29-årige mand blev efterfølgende anholdt.

I forbindelse med anholdelsen mistede den polske mand bevidstheden. Betjente på stedet ydede hjerte-lunge-redning, og den 29-årige mand blev efterfølgende i ambulance kørt til behandling på sygehus.

Hans tilstand betegnes i øjeblikket som kritisk.

Det er endnu ikke endeligt klarlagt, hvad der konkret var årsagen til, at den polske mand mistede bevidstheden. Men ifølge de foreløbige oplysninger var manden meget kraftigt påvirket af narkotika.

Da manden er kommet alvorligt til skade i forbindelse med en anholdelse, er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i aftes underrettet om hændelsen og besluttede fredag formiddag at indlede en efterforskning.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har til opgave at efterforske sager, hvor personer for eksempel er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende er i politiets varetægt. Dette sker helt rutinemæssigt.

Polititjenestemanden har pådraget sig en hjernerystelse.

Anklagemyndigheden skal i løbet af fredagen tage stilling til fremstilling i et grundlovsforhør in absentia.