Privatansatte forfordeles i forhold til offentligt ansatte

Der gælder forskellige regler for privatansatte og offentligt ansatte, hvis man mister sit arbejde. Det er nemlig ikke muligt at få kontanthjælp som privat ansat, hvis man har mere end 50.000 kroner sparet op i pensionen. Så skal man i stedet leve af sin egen opsparede pension først, skriver finans.dk.

24NYT: De privatansatte i Danmark stilles ringere end de offentligt ansatte på flere områder.

I det socialdemokratiske velfærdssamfund er den offentlige sektor vigtigere end den private sektor, ligesom de offentligt ansatte er vigtigere end de privatansatte og selvstændige.

Ingen offentligt ansatte er blevet fyret eller er gået ned i løn som følge af coronakrisen, mens 36.000 privatansatte har mistet job. Den 11. marts 2021 – et år efter nedlukningen – var der knapt 168.000 tilmeldte ledige. Det er omkring 36.000 flere sammenlignet med før krisen.

De selvstændige står også bagest i køen til lønkompensation for hjemsendte medarbejdere. Mens lønmodtagere får op til 30.000 kr. pr. md., må selvstændige nøjes med 23.000 kr.

De privatansatte og de små selvstændige er taberne i det socialdemokratiske velfærdssamfund. Danmark polariseres mere og mere.