Propagandistisk nyhedsstrøm fra Ritzau

Københavns Politi måtte i en periode neddrosle bemandingen i Udlændingekontrolsektionen (UKS), der forbereder udlændingesager, for at passe på lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan. Det skriver flere danske medier med Ritzau som kilde.

24NYT: Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau, der leverer nyheder og information til alle danske dagblade, DR, TV2, de største danske virksomheder og organisationer samt en stribe mindre medieudgivere. Som en del af det danske magtsystem videreformidler Ritzau den officielle fortælling om verdens og nationens tilstand.

Nyheder fra Ritzau videreformidles ukritisk af hele mediebranchen med det resultat, at borgerne dagligt udsættes for endimensionel og tendentiøs mediedækning, hvor fakta og tal placeres i en kontekst, som understøtter magtelitens dominerende politiske og ideologiske dagsorden.

Ritzau og de øvrige medier forsøger p.t. at hjernevaske danskerne til at tro, at politiets svigt og den voksende utryghed i Danmark skyldes lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan. Den officielle forklaring er, at Paludans demonstrationer har fjernet politiets fokus fra opklaring af banale lovovertrædelser som indbrud, tyverier o. lign.

Politiet har brugt omfattende ressourcer på at sikre den offentlige ro og orden under Stram Kurs’ demonstrationer”, forklarer Københavns Politi. Ikke et ord om, at det er voldelige muslimske ekstremister, der har sat Nørrebro i brand, og ikke Paludan. Ikke et ord om, at Paludan må beskyttes, fordi muslimske ekstremister ikke respekterer den grundlovssikrede ytringsfrihed, vi har i dette land.

Sandheden er, at opklaring af banale lovovertrædelser bliver nedprioriteret i stor stil, fordi politiet fokuserer på opgaver, som er et resultat af den muslimske indvandring: grænsekontrol, bevogtningsopgaver, bekæmpelse af indvandrerbander mv. Og ansvaret for miseren ligger ene og alene hos de indvandrervenlige folketingspolitikere (og deres forgængere igennem 30-40 år).

Forleden kunne DR og Politiken oplyse, at ”det ikke er muligt fuldstændigt at adskille ressourceforbruget, der alene vedrører partiet Stram Kurs, fra den øvrige politiindsats”, men det er glemt. I dag oplyser Ritzau, at Københavns Politi måtte neddrosle bemandingen i en konkret sektion – Udlændingekontrolsektionen – og at den skyldige er Rasmus Paludan – hvem ellers.

Mens der er stærkt fokus på ressourceforbruget i forbindelse med Rasmus Paludan, gør Ritzau, medierne og Københavns Politi pudsigt nok meget lidt ud af, at politiet dagligt mandsopdækker en lang række personer såsom Inger Støjberg, Naser Khader, Kurt Westergaard (som har levet under PET-beskyttelse i 14 år), Lars Hedegaard osv., og at det også er noget, man bruger omfattende ressourcer på.

Den endimensionelle og unuancerede mediedækning, som danskerne udsættes for, betyder, at både Ritzau og de øvrige etablerede medier har et stort troværdighedsproblem. Intet under, at mange danskere – udover at have tabt tilliden til politikerne og andre af samfundets autoriteter og institutioner – har mistet troen på, at de etablerede medier har evnen og viljen til at dække verden, som den er og ser ud.

OBS: DR har fået Facebook til at lukke 24NYTs side. Derfor kan vi ikke selv dele denne artikel. Vi håber, at læserne selv vil dele den fra egne Facebook-profiler.